Valgomųjų ledų gamybos lyderė, bendrovė "Ingman ledai" pirmoji žengė į specializuotą becukrių ledų rinką.

     "Manome, jog Lietuvos gyventojai jau pribrendo tokiems produktams. Vis daugiau žmonių rūpinasi ne tik maisto skoniu, kokybe, bet ir jo nauda. Tradicinių ledų Lietuvoje yra pakankamai, todėl būdami šios rinkos lyderiais stengiamės pritraukti ir specifinių poreikių turinčius vartotojus", - sakė "Ingman ledai generalinis direktorius Virgilijus Radvilas.

     Jau pradėtuose gaminti leduose "Credo light" nėra cukraus. Savo skoninėmis savybėmis ledai nesiskiria nuo įprastų ledų. Naujieji ledai skirti ne tik klasikinių ledų vartotojams, bet ir sveikata besirūpinantiems žmonėms - cukraus negalintiems vartoti gyventojams, pavyzdžiui, sergantiems cukriniu diabetu ar norintiems sulieknėti žmonėms.

     "Dalis gyventojų iki šiol turėdavo atsisakyti ledų. Todėl, vos pasirodę rinkoje, mažai kaloringi ledai sulaukė ypač teigiamų savo išvaizda besirūpinančių moterų atsiliepimų. Tikimės, mūsų pastangas įvertins ir cukriniu diabetu sergantys žmonės", - sakė "Ingman ledai" vadovas.

     Naujuosius ledus "Ingman ledai" kūrė bendradarbiaudami su mokslininkais ir Ingman Foods bendrove Suomijoje, turinčios nemenką sveikų ledų gamybos patirtį. Tai, anot bendrovės vadovų, padėjo sukurti becukrius ledus, papildomai pasižyminčius ir geresnėmis maistinėmis savybėmis.

     "Šie ledai papildyti maistinėmis skaidulomis - sveikatai naudingomis natūraliomis maisto medžiagomis, kurios teigiamai veikia organizmo funkcijas, gerina jo savijautą ir mažina dalies susirgimų riziką. Tyrimais patvirtinta, kad prebiotikai pagerina virškinimą ir stiprina žmogaus imuninę sistemą",- sakė maistinių medžiagų poveikį moksliškai patvirtinusio Maisto instituto mokslų daktarė Aldona Mieželienė.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai