Latvijos baptistų bažnyčia griežtai smerkia kitą savaitę Rygoje vyksiančius Gėjų savigarbos dienos renginius, pareiškė Latvijos baptistų kongregacijų sąjungos vyskupas Janis Smitas. Anksčiau šį renginį jau pasmerkė evangelikai liuteronai ir katalikai.

     Anot J. Smito, remiantis Biblija, toks gyvenimo būdas yra ne tik ydingas, tačiau kelia rimtą grėsmę šeimai ir visuomenei. Dvasiškis didele klaida laiko visuomenės integravimo reikalų ministro sprendimą tokį nemoralų gyvenimą gyvenantiems asmenims leisti rengti spaudos konferencijas ministerijos patalpose. Šie žmonės turėtų rasti savas patalpas, mano J. Smitas.

     Pirmą kartą Latvijos istorijoje Gėjų savigarbos dienos renginiai Rygoje vyks liepos 23 d. Renginyje tikimasi sulaukti svečių iš Lietuvos, Švedijos, Rusijos, Suomijos, Estijos ir įvairių Europos bei tarptautinių organizacijų.

     Liepos 23 d. Visuomenės integravimo reikalų ministerijoje bus surengta konferencija, kurioje bus aptariami tokie klausimai kaip homoseksualizmas ir Biblija, žmogaus teisės, homofobija, seksualinių mažumų problemos Latvijoje ir Europos Sąjungoje (ES).

     Ministerijos kanceliarija aiškina leidusi rengti spaudos konferenciją savo patalpose, kadangi jos pareiga yra remti pilietinę visuomenę, o gėjai ir lesbietės yra laikomi rizikos grupe.

     Rygos miesto valdytojas Erikas Škaparis davė leidimą Rygos senamiestyje Gėjų savigarbos dienos procesiją surengti liepos 23 d. Homoseksualų paradas prasidės ketvirtą valandą popiet ir truks valandą. Tikimasi, kad jame dalyvaus apie 250 dalyvių.

ELTA