Po didelio atgarsio sulaukusių "Live 8" koncertų britų laikraštis "Sun" pirmadienį pasiūlė jų organizatorių Bobą Geldofą (Bob Geldof) apdovanoti Nobelio taikos premija.

      "Savo ryžtu, savo energija, savo toliaregiškumu ir savo moraline narsa jis du kartus pažadino pasaulio sąžinę", - taip savo raginimą pagrindė dienraštis. Šeštadienį vykusiais koncertais siekta įtikinti pramonines valstybes savo viršūnių susitikime (G-8) Škotijoje šią savaitę imtis priemonių prieš skurdą Afrikoje.

     Pirmą kartą paramos koncertą B. Geldofas inicijavo prieš du dešimtmečius. "1979-aisiais už savo kovą su skurdu ir vargu pasaulyje Nobelio premiją gavo Motina Teresė. Kas gali būti geresnis laureatas per kitą apdovanojimų ceremoniją", - klausia "Sun". Skirdamas šią premiją, pasaulis, anot laikraščio, galėtų pareikšti: "Labai ačiū, sere Bobai".

     Dienraščio "Times" teigimu, šeštadienį 170 roko ir popžvaigždžių dešimtyje miestų keturiuose žemynuose pasiūlė 50 valandų muzikos. Pasaulinį įvykį transliavo apie 140 televizijos ir 400 radijo stočių. Nemokamuose koncertuose iš viso apsilankė du milijonai žmonių.

     "Viešosios nuomonės galia keičia pasaulio lyderių nuotaikas ir poziciją", - pirmadienį sakė britų iždo kancleris Gordonas Braunas (Gordon Brown). Tai, anot jo, parodys G-8 viršūnių susitikimas.

ELTA