Pasak specialistų, vyrų vaizduotę stipriausiai veikia ne atskiros detalės, o siluetas. Na, ir žinoma tai, kaip moteris moka parodyti save. Nedaugelis įvardintų, jog talija yra pati seksualiausia moters kūno dalis, tačiau iš tiesų taip yra – talija pirmiausiai sužavi vyrus.
O įsimylėjęs iki ausų vyras apskritai nieko daugiau nebemato – vien tik moters taliją ir klubus. Kitų detalių jis praktiškai nepastebi.

Šią išvadą profesorius D.Singch iš Teksaso universiteto  padarė po to, kai ištyrinėjo 345 tūkst. įvairių laikotarpių bei autorių literatūros kūrinius. Vienintelė daili, liekna talija priversdavo daugelio kartų vyrus virpėti iš meilės, o ne krūtinė. Tyrimai rodo, kad vyrų smegenys į taliją reaguoja žymiai aktyviau, nei į veidą.

Mokslininkai atliko eksperimentą: susodino vyrus prie kompiuterių ir paprašė jų “padailinti” moterų figūras iki jiems pačio patraukliausio rezultato. Liekna talija triumfavo visuose galutiniuose variantuose, tačiau ji nebuvo tokia liekna, kokią paprastai matome ant podiumų.  

Šaltinis: Kleo.ru