Šių metų gegužės 15 dieną, sekmadienį, 11 val., Vilniaus Rotušės aikštėje, įvyks tradicinis projekto "Nedelsk!" renginys - simbolinės "Rožinio kaspino" autobusiuko palydėtuvės į trečiąją kelionę per Lietuvą. Susirinkusiems miestelėnams ir miesto svečiams gros VU orkestras "Oktava", o projekto bei renginio iniciatorė Agnė Zuokienė, drauge su Sveikatos Apsaugos ministru Žilvinu Padaiga bei krūtų patikrą "Rožinio kaspino" autobusiuke laiku atlikusią bei krūties vėžį jau nugalėjusią Trakų gyventoja Regina Špakova, paleis skristi į dangų 108 rožinės spalvos balionus - lygiai tiek Lietuvos moterų, pasitikrinusių krūtų būklę specialia medicinine įranga aprūpintame autobusiuke, laiku sužinojo, kad serga pavojinga liga.

Kiekvieno reido per Lietuvą metu, "Rožinio kaspino" autobusiuke dirbanti medikų ir edukatorių komanda suteikia galimybę moterims profilaktiškai pasitikrinti krūtis ir gauti išsamią informaciją apie krūtų vėžį bei jo gydymo būdus.

Į renginį sostinės Rotušės aikštėje projekto Gerosios valios ambasadorės iš 53 Lietuvos miestų atskubės tiesiai is Prezidentūros, po joms labai reikšmingo susitikimo su Lietuvos Prezidentu Valdu Adamkumi ir ponia Alma Adamkiene.

Tikimės žiniasklaidos atstovų dėmesio ir geranoriškos pagalbos plačiau skleidžiant informaciją apie "Nedelsk!" organizuojamą renginį bei tolesnę veiklą.

Renginio koordinatorių kontaktai:
nedelsk@nedelsk.lt; 215 30 70 / 8 600 56 103 ( Magda ).

Trumpai apie projekto "Nedelsk!" veiklą ir problematiką

Jau dešimtis metų kiekvieną savaitę Lietuvoje nuo krūties vėžio miršta po 10 moterų. Pagal mirštamumo statistiką Lietuva pirmauja Europoje. Manoma, kad Lietuvoje šiuo metu gali būti daugiau nei 5000 moterų, kurios serga šia liga, tačiau to nežino. O laiku diagnozavus krūties vėžį išgelbėti galima 90 proc. moterų.

Krūties vėžio prevencijos projektas "Nedelsk" ne tik trečius metus skatina onkologinį budrumą įvairiomis solidarumo bei kultūrinėmis akcijomis, tačiau sistemingai organizuoja tiesioginę pagalbą moterims.
Pagrindinis dėmesys skiriamas vidutiniams ir mažiems Lietuvos miesteliams. Šis projektas nėra remiamas iš valstybės ar savivaldybių biudžetų. "Nedelsk" organizuoja Vilniaus mero Artūro Zuoko žmona Agnė, drauge su partneriais - Vilniaus Universiteto Onkologijos Institutu, reklamos agentūra "Kredo R" bei VšĮ "Azzara".
Projekto "Nedelsk" pagrindiniai rėmėjai: " Rožinio kaspino " autobusėlio pagrindinis rėmėjas Lietuvos ir Vokietijos UAB " Kauno medicinos centras "( Bionorica atstovas Baltijos šalims), AB "Lietuvos telekomas" ir " L'oreal " Baltic SIA Lietuvos filialas.
Jau trečius metus rožinę viltį per Lietuvą vežantį autobusėlį remia bendrovės "eMbesta", "Statoil Lietuva", "Limeta", "Baltijos garantas", 3M, ŽVK.

Šįmet "Rožinio kaspino" autobusėlis važiuos per Lietuvą jau treciąjį kartą. Per pirmąsias dvi savo keliones jis aplankė 52 Lietuvos miestus, o "Nedelsk" medikų komanda patikrino daugiau nei 13000 moterų. Iš jų šimtas aštuonioms moterims buvo rasta krūties vėžio ženklų. Šiais metais "Rožinio kaspino" autobusėlis užsuks į dar 40 Lietuvos miestelių.

Apie galimybes išsitirti krūtis visoje Lietuvoje bei apie "Rožinio kaspino" autobusėlio maršrutą nemokamai informuos telefono linija 8 800 202 50.

"Kažkas yra pasakęs - išgelbėsi žmogų, išgelbėsi pasaulį. O išgelbėsi moterį, išsaugosi ne tik jos, bet ir jos vaikų, vyro, draugų, artimųjų pasaulį. Noriu visas moteris paraginti labiau mylėti save, nedelsti, rūpintis savo sveikata ir tai daryti vardan savęs ir tų, kurie mus myli", - ragina projekto "Nedelsk" iniciatorė Agnė Zuokienė.