Britų mokslininkai mano, kad nutukimo problemą galima pradėti spręsti nuo mažens. Jie siūlo neseniai laboratorijoje sukurtą metodiką – pradėti vartoti tam tikrus hormoninius maisto papildus jau vaikystėje. Vienas merdžiagų apykaitoje aktyviai dalyvaujančių ir apetitą reguliuojančių hormonų – leptinas – sintetinamas riebaliniuose audiniuose visą žmogaus gyvenimą. Mokslininkai pagamino taip vadinamą „lieknėjimo pieną vaikams“. Cheminė šio gėrimo formulė pertrvarko vaiko medžiagų apykaitą, sumažindama apetitą. Efektas išlieka visą likusį gyvenimą.

Britų moklsininkai pasiūlė papildyti vaikiškus mišinius leptinu, nes šis efektyviai veikia augantį organizmą. Tai sukėlė diskusijų, nes leptino saugumas neįrodytas, o eksperimentuoti su naujagimiais duodant medžiagos, keičiančios smegenų veiklą, negalima.

Leptinas „atjungia“ smegenyse sritis, atsakingas už alkio jausmą. Ankstesni mokslininkų laboratoriniai tyrimai su gyvūnais (jų augimo proceso metu) parodė, kad papildžius racioną leptinu, jie nenutukdavo net ir tuomet, kai mito itin kaloringu maistu, jie taip pat nesirgo diabetu.

Nauji britų mokslininkų eksperimentai bus skirti išsiaiškinti, kaip leptinas paveikia organizmą pačiame ankstyviausiame jo vystymosi etape. Nes polinkis tukti ima formuotis dar iki gimimo, ir tai galėtų būti pakeista vartojant leptino papildus nėštumo metu.

Šaltinis: Kleo.ru