Tyrimai rodo, kad iš dietos išbraukus cukrų, kofeiną, alkoholį ir sočiuosius riebalus bei tuo pačiu metu vartojant daugiau tuno, ančiuvių, sardinių, skumbrės bei kitų riebių žuvų, 88 proc. pacientų sumažėja panikos priepolių, depresijos krizių ir pagerėja nuotaika.
Kokia čia paslaptis? Šie produktai padeda smegenims gaminti chemines medžiagas, dėl kurių jaučiamės ramesni, laimingesni, mąstome aiškiau.
2 svarbiausios cheminės substancijos smegenyse yra serotoninas ir dopaminas laimės elementai. Pirmasis sumažina įtampą ir suteikia ramybės ir laimės pojūtį. O antrasis susijęs su proto aštrumu ir sukelia tokius refleksus, kaip gebėjimas jausti skausmą ir malonumą. Abiems šioms substancijoms gamintis padeda maiste esančios aminorūgštys.
Tačiau tam, kad visos šios medžiagos imtų veikti, smegenims dar reikia gauti vitamino C, cinko, folio rūgšties ir Omega 3.
Šaltinis: medicus.ru