Jei vyro laukia sunkus rytojus (svarbios derybos, pokalbiai ir pan.), geriau paklokite jam atskirą lovą. Kodėl? Nes praleista naktis su moterimi ne pačiu geriausiu būdu atsispindi vyro protinėje veikloje kitą dieną. Austrų mokslininkai nustatė, kad miegojimas su moterimi neigiamai paveikia vyro smegenų darbą. Neišsimiegojimo sukeltas laikinas vyro protinių gebėjimų sumažėjimas pastebimas net tada, kai pora nesimyli, o tiesiog miega kartu.

Vienos universiteto mokslininkai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo vaikų neturinčios, vyresnės nei 20 m., poros. Partneriai buvo paprašyti 10 naktų praleisti vienoje lovoje, o kitas 10 naktų miegoti atskirai. Naktinio poilsio efektyvumas buvo tikrinamas anketomis bei aktigrafu (įrenginys su davikliais, fiksuojančiais judesius).
Kiekvieną rytą dalyviai turėdavo atlikti nesudėtingus, jų nuovokumą tikrinančius testus bei duoti tyrimus (hormonų).

Nors vyrai buvo įsitikinę, kad jiems geriau miegoti bendroje lovoje, tyrimai parodė, kad jie žymiai prasčiau atlieka testus po nakties, praleistos su moterimi. Jų hormoninis fonas taip pat rodė miego sutrikimus. Jokio panašaus efekto nepastebėta tiriant moteris. Dailiosios lyties atstovės vienodai gerai išsimiega tiek bendroje, tiek atskiroje lovoje.

Šaltinis: Kleo.ru