Komentuoja Žvėryno natūralios medicinos centro vadovė daktarė Jelena Tulčina.

Gamta – be galo protinga. Pavyzdžiui, ji sukūrė gyvūnus, kurie nuo pat atsiradimo dienų iki šiandien gyvena pagal motinos gamtos numatytus dėsnius. Žmonės žmonijos priešaušryje taip pat turėjo daug dirbti vien tam, kad prasimaitintų. Pagrindinis maisto šaltinis buvo tai, ką pavykdavo surinkti nuo žemės, nusiskinti nuo medžio. Komentuoja Žvėryno natūralios medicinos centro vadovė daktarė Jelena Tulčina

Gamta – be galo protinga. Pavyzdžiui, ji sukūrė gyvūnus, kurie nuo pat atsiradimo dienų iki šiandien gyvena pagal motinos gamtos numatytus dėsnius. Žmonės žmonijos priešaušryje taip pat turėjo daug dirbti vien tam, kad prasimaitintų. Pagrindinis maisto šaltinis buvo tai, ką pavykdavo surinkti nuo žemės, nusiskinti nuo medžio.

Todėl ir žmonių genetinis bei mitybos kodas būdingas žoliaėdžiams: mūsų žarnynas ilgas, siekia 12 metrų. Normaliomis sąlygomis pasaulyje nėra gyvo padaro, kuris, būdamas sveiko proto, sumanytų keisti mitybos kodą. Kur jūs matėte arklį, karvę ar dramblį, kurie staiga mestų ėsti žolę ir taptų mėsėdžiu?! Jei arklys imtų maitintis kaip žmogus, jo kūno sistema paprasčiausiai nesusitvarkytų su neįprastų maistu, patenkančiu į skrandį, ir gyvūnas nepajėgtų dirbti, susirgtų, arba visai nugaištų!

Pradėjusios judėti iš Pietų į Šiaurę pirmykštės gentys atrado medžioklę. Tačiau grobį buvo sunku aptikti, dar sunkiau sumedžioti ir mėsa retai atsirasdavo ant stalo. Vėliau valgymą pradėjo riboti religija: atsirado ilgieji pasninkai.

Tačiau nūdienos žmogus apribojimų nemėgsta. Piktnaudžiaujama mėsa, pieno produktais, kasdien į organizmą patenka radionuklidai, pesticidai, antibiotikai, kitos kenksmingos medžiagos. Rezultatas: sistema, vadinama žmogus, nepajėgia su visa šita ataka susidoroti. Inkstai, kepenys, storoji žarna nespėja išvalyti kraujo. Maistas, leisdamasis žarnynu, nesuvirškinamas iki galo, prasideda dehermetinis žarnų sindromas: į kraują patenka ne mikro maisto dalelės, o nesuvirškintos makro.

Imuninės sistemos angelai sargai – baltieji kraujo kūneliai – ima kovoti su jomis kaip su virusais, bakterijomis ar, sakykime, vėžio ląstelėmis! Susidūrę su netinkamais produktais, patekusiais į organizmą, limfocitai plyšta, sukelia kraujo uždegimą, kuris pasireiškia lėtinėmis ligomis.

Simptomai šaukte šaukia, jog organizme kažkas negerai. Kas – priklauso nuo genetinių polinkių, silpnos vietos, kurią paveldėjome iš tėvų ir protėvių ir, aišku, nuo pačių gyvenimo būdo ir mitybos.

Kodėl nėštukės storėja?...

Kalba ne apie tą gražųjį pilvuko apvalumą, atsirandantį dėl natūralių priežasčių augant vaisiui. O apie nesveiką pūtimąsi, tynimą ir panašias bėdas. Jos, aišku, prasideda nuo garsiosios frazės: laukiesi, valgyk už du. Ir valgoma – už du, tris, keturis ir kas tik papuola po ranka. Tačiau dėl nesveiko storumo kaltos ne tik kalorijos.

Toksinai, atsirandantys, kai maistas nesuvirškinamas, sulaiko vandenį (organizmas taip ginasi nuo apsinuodijimo). Atsiranda paburkimai, patynimai ir visos kitos problemos, lydinčios antsvorį: padidėjęs kraujospūdis, migrenos, odos bėdos, bronchinė astma. (Ką jau kalbėti apie tai, kad motinos bloga savijauta tiesiogiai veikia vaisių).

Kuo dar kenkia chaotiška mityba?

Kai nesuvirškintas maistas nusileidžia į storąją žarnyną, jis kaupia toksinus. Vanduo iš storosios žarnos pasisavinamas į kraują, o jį valo kepenys ir inkstai. Šie organai užsiteršia patys. Vadinasi – gresia susirgti akmenlige. Ir – odos ligomis: bėrimais, žvyneline. Taip oda perima inkstų ir kepenų funkcijas valyti organizmą. Taigi ir gydyti reikia ne ją, o sutrikusią sistemą – žmogaus organizmą. Čia irgi lemiamas faktorius – sutvarkyta mityba.

Sakote: kur kepenys, o kur oda! Žarnyno problemos būna kaltos ir dėl kvėpavimo ligų. Spręskite patys: užterštas kraujas užteršia limfą (80 proc. limfoidinio audinio yra žarnyne). Ji – limfa – ieško būdų apsivalyti, o kadangi tokio paties audinio esama ir kvėpavimo takuose, valosi per juos. Kvėpavimo takai paburksta, žmonės (o ypač dažnai – vaikai) ima sloguoti, kosėti.

Kas nutinka toliau?

Dažniausiai įveikti šiems simptomams skiriami vaistai. Pavyzdžiui, antibiotikai, kurie sukelia disbakteriozę – išnaikina ir gerąsias organizme gyvenančias bakterijas. Lengvai užpuola alergija, ligos tampa lėtinės, netoli ir iki bronchinės astmos. Bronchinės astmos, kuri gydoma hormonais. Vėl slopinami požymiai, rodantys, kad organizmas yra užterštas. Tas pats nutinka ir kitiems organams, pavyzdžiui, sąnariams. Ratas užsidaro.

Ką daryti?

1. Pirmiausia – išsiaiškinti, koks maistas tinka jūsų imuninei sistemai. Tik šitaip galima nustatyti slaptą ar uždelstą alergiją! Kas sukelia ūmia , žinome visi: suvalgei braškių ir po kelių minučių ištino lūpos. Tačiau tokia alergijos forma serga tik 3 proc. populiacijos. O slapta pasireiškia po kurio laiko, kaip lėtinė liga.

2. Nustačius alergiškus produktus ir eliminavus juos iš mitybos 2–6 mėnesiams (priklauso nuo ligos sunkumo ir formos), limfocitai nustoja žūti, kraujo uždegimas praeina, imuninė sistema stiprėja, požymiai, rodantys, jog organizmas užterštas, dingsta. Patys, be vaistų. Net sergant tokiomis ligomis, kaip bronchinė astma ar artritai, medikamentų nebereikia.

3. Žvėryno natūralios medicinos centre jau septyneri metai atliekamas unikalus, labai jautrus maisto netoleravimo testas Prime Test , apimantis 150 produktų. Per tą laiką jį atliko daugiau kaip 17 000 žmonių.

4. Ypač sekasi padėti vaikams, segantiems alergija, lėtinėmis slogomis, bronchine astma, bronchitu, tonzilitu, varginamiems nuolat ataugančių adenoidų, antsvorio, galvos skausmų, besiskundžiančių odos ligomis (atopiniu dermatitu, žvyneline, jaunatviniais spuogais).

5. Labai svarbu moteriai (ypač jei ji dar tik rengiasi tapti mama) suvokti, jog jau tuo metu nuo jos mitybos stipriai priklauso vaikelio sveikata. Maitinantis pagal maisto netoleravimo testo rekomendacijas, kraujyje nesusidarys antikūniai, kurie per placentą patenka į kūdikio kraują ir jis gali tapti alergiškas.

6. Jei būsimosios mamos kraujyje nebus toksinų, organizme nesikaups skysčių perteklius, nėštumo metu ji nepriaugs nereikalingo svorio, fiziologiškai priaugti kilogramai tirpte ištirps pagimdžius ir maitinant krūtimi.

7. Jei nespėjote atlikti maisto netoleravimo testo iki nėštumo, pasirūpinkite tuo pagimdžiusi: jūsų imuninei sistemai deranti mityba padės greitai atgauti jėgas, susigrąžinti figūrą ir jaustis puikiai bei energingai. Nes pagal testą parenkami produktai idealiai subalansuoti būtent jūsų organizmui.

8. Nevarginama „pašalinių reikalų“ imuninė sistema galės imtis to, kas jai ir skirta: kovoti su tikrais organizmo priešais: virusais,bakterijom, vėžinėmis ląstelėmis. Vadinasi jau vien dėl to būsite sveikesni jūs ir jūsų vaikai. Be cheminių vaistų ir operacijų gyventi galima – pakanka sutvarkyti mitybą. Ar pavyks – priklauso nuo jūsų.

Gydytoja Tulčina primena:
atkreipkite dėmesį, ar vaikelis kasdien pasituština! Limfos drenažas per storąją žarną – labai svarbi sąlyga, kad mažylio sveikata būtų gera!

Š.m. vasario 5–15 d. kiekvienai mamai, atėjusiai su savo vaikučiu, suteiksime 20 % nuolaidą Maisto netoleravimo testui!

Žvėryno natūralios medicinos centras, Treniotos g. 7, Vilnius
Tel. (8 5) 272 2241, 272 2242

Kauno natūralios medicinos centras „Echoton“, Maironio g. 8, Kaunas
Tel./faks. (8 37) 22 31 39

Daugiau informacijos internete adresu www.naturalimedicina.lt