Uostamiesčio valdžia susirūpino mokyklų, vaikų darželių bei juos lankančių mokinių saugumu. Ateityje planuojama sustiprinti švietimo įstaigų apsaugą ir aptverti jas tvora.

Mokyklų vadovai tikina kol kas negalintys tinkamai apsaugoti pastatų, taip pat nepavyksta atsikratyti mokyklose ir jų teritorijose besirenkančių pašalinių asmenų. Pasak švietimo įstaigų atstovų, geriausias sprendimas būtų aptverti mokymo įstaigas tvoromis, kad jų teritorijose vaikai galėtų saugiai leisti laisvalaikį, eiti į užsiėmimus kieme.

Pirminiais skaičiavimais, norint aptverti visų švietimo įstaigų teritorijas, reikėtų beveik 6,5 milijono litų. Todėl, anot Klaipėdos miesto vicemerės Audros Daujotienės, pirmiausiai planuojama tvoromis apsaugoti pietinėje miesto dalyje esančias mokyklas, kurios yra nuošalyje ir labiausiai kenčia nuo vandalų.

Visas 104 Klaipėdos švietimo įstaigas pagal sutartis jau dvejus metus saugo privati saugos tarnyba. Saugos darbuotojai tikina, jog aptvėrus mokyklas tvora apsauga jose būtų kur kas efektyvesnė.

Švietimo įstaigų vadovai taip pat ragina miesto valdžią priimti ir specialų nutarimą, kuriuo remiantis būtų galima administracinėmis baudomis bausti visus pašalinius asmenis, vaikštančius mokyklų ir vaikų darželių teritorijose. Taip tikimasi nors iš dalies išspręsti uostamiesčio mokyklas kamuojančias narkotikų ir smurto problemas.

2004©ELTA