Lietuvos dailės muziejaus Prano Domšaičio galerijoje įrengta ekspozicija, kurioje - neįprastų menininkų darbai. Lankytojams čia pristatoma apie 30 piešinių, kuriuos nutapė delfinai.

     P. Domšaičio galerijos vedėja Kristina Jokubavičienė sako, jog iš pirmo žvilgsnio delfinų piešiniai gali pasirodyti panašūs, tačiau įsižiūrėjus juose galima įžvelgti spalvų bei atspalvių skirtumų, netgi įvairias nuotaikas. Paroda "Viskas pasaulyje kalba ta pačia kalba. Delfinų piešiniai" yra edukacinė, supažindinanti su tokiu reiškiniu kaip gyvūnų kūryba.

     K. Jokubavičienė sako, jog, palyginti su žmonių meno pasauliu, delfinų piešiniai yra arčiausi abstrakcionizmui. Spalvų sąskambiai, dėmės, nutekėjimai - visa tai, ką modernusis menas eksploatavo XX amžiuje, matyti ir delfinų piešiniuose.

     Parodoje eksponuojami piešiniai sukurti per pasirodymus Delfinariume. Lietuvos jūrų muziejuje gyvena Juodosios jūros delfinai - afalinos.

     Beje, galerijos lankytojai galės ne tik pasižiūrėti gyvūnų piešinių, bet ir pasiklausyti jų skleidžiamų garsų iš įrašo "Nelinkę vienatvei. Delfinai šneka", taip pat pažiūrėti dokumentinį filmą apie delfiniuko gimimą. Ši paroda skirta Jūros šventei ir veiks iki rugpjūčio 30 dienos.

ELTA