Kelnaitės su juostele (arba siaurikės) moterims patinka todėl, kad jas galima dėvėti po itin aptempiančiais kūną drabužiais, o maudymosi kostiumėlio siaurikės padeda labiau ir lygiau įdegti, tačiau pastovus tokių kelnaičių dėvėjimas kenkia sveikatai.

Garsi Los Andželo ginekologė Laiza Masterson, ilgai tyrinėjusi nuolatinio kelnaičių su juostele dėvėjimo poveikį moters sveikatai, neseniai publikavo savo darbo išvadas. Ką jai pavyko išsiaiškinti?

Remdamasi savo tyrinėjimų rezultatais, L.Masterson teigia jog pastovus siaurikių dėvėjimas kelia realų pavojų moters sveikatai:

Pirmiausiai šios kelnaitės gali sukelti šlapimo takų ar vaginalines infekcijas. Paprastai dauguma kelnaičių gaminamos iš sintetinių audinių. Šie audiniai sulaiko drėgmę, o šilta ir drėgna terpė yra ideali gyvuoti pavojingoms bakterijoms.  Kelnaitės su juostele padeda greičiau išplisti infekcijai, nes bakterijos iš tiesiosios žarnos turi daugiau galimybių patekti į vaginą – juostelė atlieka savotišką „transportavimo“ funkciją.

O antra – pernelyg dažnas tokių kelnaičių dėvėjimas suerzina odą, gali atsirasti jos įtrūkimų. Jei oda erzinama ir sužeidžiama nuolat – problemų neišvengsite.

Ką daryti? Ginekologė rekomenduoja dėvėti kelnaites su juostele kiek galima rečiau. O jei dėvite siaurikes, laikykitės keleto taisyklių:

1. Nedėvėkite kelnaičių su juostele karštu ir drėgnu oru.
2. Rinkitės tik natūralaus audinio apatinį trikotažą (medvilnė, šilkas), kuris puikiai praleidžia orą ir nesukuria „šiltnamio efekto“.
3. Visada dėvėkite tinkamo dydžio kelnaites. Jei jos bus per mažos, infekcija gali išplisti dar greičiau.
4. Nedėvėkite kelnaičių su juostele visą dieną. Kai tik atsiras galimybė, pakeiskite jas kitu modeliu.
5. Jei dėvite sintetines kelnaites, naudokite kasdienius įklotus ir nepamirškite juos reguliariai keisti.

 
Šaltinis:  rekicen.ru