Agentūra "Factum" prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos rekordų knygą įrašė pagerintą gausiausios kačių vados rekordą. Vilnietės Dalios Matulevičienės pustrečių metų katė Dorati atsivedė 10 kačiukų.

Tai trečioji juodos spalvos vėžlinio piešinio persų veislės katės vada, kurioje yra keturi mėlyno marmuro, po du kreminės spalvos ir raudono marmuro bei po vieną juodos ir juodo marmuro spalvų kačiukus.

Dalis šių kačiukų, kaip ir katinas tėtis, turės sidabro atspalvį, kai ne visas plaukas yra vienodos spalvos. Prie šaknų lieka baltas plaukas, o tik jo galai - kitos spalvos. Kol kas tiksliai sunku pasakyti, kiek kokių spalvų kačiukų - tai išryškės paaugus mažylių plaukui.

Pasak D. Matulevičienės, kačiukų tėvas - pusantrų metų mėlyno sidabro ir marmuro spalvų persų veislės katinas namuose vadinamas Princu, o parodose turintis gan ilgą vardą - Ch. Liuks Elmino Star of Katino Svajonė.

Ankstesnis gausiausios kačių vados Lietuvos rekordas buvo 9 kačiukai. Juos 2004 m. atsivedė Romualdo Sikorsko iš Buktos kaimo Marijampolės rajone katė Barbė.

Lietuvos rekordų sąraše puikuojasi ir kiti gausių vadų rekordai. Tai daugiausia vienu metu atsivesti 4 veršeliai, 5 ožiukai, o gausiausioje šunų vadoje - 16 šuniukų, gausiausioje kiaulių vadoje - net 23 paršiukai. (Vytautas Navaitis).

ELTA