Pasaulinė Sveikatos Organizacija rekomenduoja mamoms žindyti kūdikius krūtimi bent 1 metus. Tik 40 proc. amerikiečių ir australių žindo savo kūdikius iki 6 mėn. amžiaus. Kas trukdo moterims ilgai ir sėkmingai maitinti vaikus savo pienu? Australų mokslininkai mano, kad trumpą žindymo laikotarpį įtakoja ir epidūrinė nejautra, naudojama gimdymo metu. Pasak mokslininkų, per gimdymą gavusios nuskausminamųjų, moterys 2 kartus dažniau patiria įvairių sunkumų žindymo pradžioje ir anksčiau nutraukia maitinimą krūtimi.

Sidnėjaus universiteto specialistų išvados paremtos tyrimo rezultatais. Jame dalyvavo 416 moterų, kurioms gimdymo metu buvo taikyta epidūrinė nejautra ir 312 moterų, gimdžiusių be nuskausminamųjų.

Pirmosios grupės moterys patyrė įvairių sunkumų jau pirmąją žindymo savaitę arba nutraukė žindymą anksčiau, nei kūdikiui suėjo 6 mėn. Tai yra 2 kartus dažniau nei moterys, gimdžiusios be nuskausminamųjų.

Pasak specialistų, gimdymo metu suleisti opioidai paveikia ne tik motiną, bet ir mažylį, greičiausiai, tai kažkaip trukdo vystytis naujagimio čiulpimo refleksui.

Šaltinis: Kleo.ru