Mitybos specialistai iš "UT Southwestern Medicinos centro” JAV pamėgino išsiaiškinti, ką valgyti sveikiau – margariną, ar sviestą tiems, kam rūpi sveikata, tačiau niekaip negali atsisakyti sumuštinių.
Margariną gamina iš augalinio aliejaus, jame gausu polinesočiųjų ir mononesočiųjų riebalų, kurie gali sumažinti “blogojo” choloesterino kiekį organizme. Sviestą gamina iš gyvulinės kilmės riebalų, jame esama cholesterino ir riebalų, kurie padidina “blogojo” cholestreino kiekį kraujyje.

Pasak dr. Jo Ann Carson, margarino rūšys labai skiriasi viena nuo kitos. Kietojo margarino rūšys savo sudėtyje turi trans-riebalų, kurių atsiranda hidrogenizacijos proceso metu ir  jie labai kenkia organizmui. Minkštasis margarinas yra sveikesnis, jame esama daugiau vandens bei kitų komponentų, padedančių sumažinti kaloringumą bei trans-riebalų kiekį.
Jei renkatės minkštąjį margariną, atkreipkite dėmesį į sudėtį, kiek jame yra sočiųjų riebalų rūgščių ir trans-riebalų.


Šaltinis:  “Health News Digest”