Margariną gamina iš augalinio aliejaus, jame gausu polinesočiųjų ir mononesočiųjų riebalų, kurie gali sumažinti blogojo choloesterino kiekį organizme. Sviestą gamina iš gyvulinės kilmės riebalų, jame esama cholesterino ir riebalų, kurie padidina blogojo cholestreino kiekį kraujyje.
Pasak dr. Jo Ann Carson, margarino rūšys labai skiriasi viena nuo kitos. Kietojo margarino rūšys savo sudėtyje turi trans-riebalų, kurių atsiranda hidrogenizacijos proceso metu ir jie labai kenkia organizmui. Minkštasis margarinas yra sveikesnis, jame esama daugiau vandens bei kitų komponentų, padedančių sumažinti kaloringumą bei trans-riebalų kiekį.
Jei renkatės minkštąjį margariną, atkreipkite dėmesį į sudėtį, kiek jame yra sočiųjų riebalų rūgščių ir trans-riebalų.
Šaltinis: Health News Digest