Leidinyje "Harvard Business Review” neseniai publikuoti tyrimo, kurio autoriai mėgino įrodyti, jog sėkminga karjera yra rimtas kliuvinys asmeniniam gyvenimui, rezultatai. Pasak tyrėjų, ekstremalus darbas – tai fenomenas, verčiantis milijonus žmonių atsisakyti šeimyninio gyvenimo malonumų bei vaikų auklėjimo, pamiršti senyvo amžiaus tėvus ir t.t.

Apie 45% didelių kompanijų darbuotojų, gaunančių didžiulį atlyginimą, darbo vietoje praleidžia po 60, 70 ir net 100 valandų per savaitę. Jie atostogauja tik kartą per metus ir tik 10 dienų. Šie žmonės dėl darbo pasirengę atidėti bet ką – atostogas, vestuves, vaikų auginimą ir ką tik nori! Net giminaičių laidotuvės, jei tuo metu darbe vyksta kažkas svarbaus. 
 
Šitoks perkrautas darbo grafikas be abejo kenkia šeimos santykiams: 45% apklaustųjų prisipažino, jog jų darbas nesuderinamas su pilnaverčiu intymiu gyvenimu, ir kad jiems apskritai labai retai pavyksta persimesti bent žodeliu su savo „antrąja puse“. Nekokie ir vaikų auklėjimo reikalai. Karjeristai, jau spėję susilaukti vaikų, pripažino, kad jų vaikai pernelyg įnikę į televizorių, kompiuterį, prastai maitinasi ir negali pasigirti tinkamu elgesiu mokykloje.

„Ekstremalus darbas“ labai paplitęs reiškinys visuose ekonomikos sektoriuose, taip pat medicinos, pramogų industrijos, teisinėje ir kt. srityse.
 
Dauguma mokslininkų atlikto tyrimo dalyvių teigia, jog nė už ką neatsisakytų savo darbo. 80% dalyvių pareiškė, kad jų darbas nestandartinis ir suteikiantis stimulo. Trečiasis pagal populiarumą motyvas šitiek dirbti – tai galimybė gauti didžiulį, neribotą atlyginimą.

Šaltinis: Kleo.ru