Kamila (Camilla), antroji princo Čarlzo (Charles) žmona, pirmą kartą pasipuošė savo uošvės Elžbietos II (Elizabeth II) karališkąja deimantine diadema. 58 metų Kornvalio hercogienė su karūną primenančia diadema plaukuose pasirodė bankete, skirtame Norvegijos monarcho Haraldo V (Harald V) ir jo šeimos garbei. Vertingas papuošalas iš aukso, platinos ir deimantų 1911-aisiais metais buvo pagamintas karalienei Marijai (Mary), vėliau ją nešiojo ir Elžbietos II mama, karalienė motina. Keli britų laikraščiai trečiadienį mirgėjo nuotraukomis su "karūnuota Kamila" pirmuosiuose puslapiuose.

Vilkinti vidurnakčio mėlynumo spalvos suknia, Kamila šypsodamasi žengė į salę Bakingamo rūmuose iš karto po monarchės. Jai tarp 160 garsių svečių buvo skirta garbės vieta. Tarp banketo dalyvių buvo ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tonis Bleras (Tony Blair) su žmona Čeri (Cherie).

Prieš vestuves su Čarlzu, ilgamečiu savo mylimuoju, su kuriuo susituokė balandį, Kamila veltui laukė kvietimų į banketą. Kad karalienė dabar savo marčiai paskolino diademą, "Daily Mail" pavadino pripažinimo ženklu: Kamila daro sosto įpėdinį laimingą.

"Deimantų karalienė", - taip Kamilą vadino bulvarinis dienraštis. Rimtu laikomas "Daily Telegraph" dviejų vaikų motiną pavadino "karaliene" Kamila". Iki šiol britų apklausos rodė, kad jie nenorėtų matyti Kamilos karalienės vaidmenyje.

Pirmoji princo Čarlzo santuoka su princese Diana (Diana), be kita ko, iširo dėl jo santykių su Kamila.

ELTA