Mitybos specialistų teigimu, tipiškos Kalėdų vaišės gali lengvai išprovokuoti šeimyninius ginčus.

Tradiciniuose Kalėdų patiekaluose dažnai yra per daug druskos ir angliavandenių, trečiadienį Londone sakė Helen Kon (Helen Conn) iš Mitybos mokslų instituto. Dėl sotaus maisto, užgeriamo keliais stiklais vyno, taip pat saldžių desertų nuolat kaitaliojasi cukraus kiekis kraujyje ir žmonės tampa niurzgliais.

Mokslininkai nustatė, kad Didžiojoje Britanijoje gruodžio 25 dieną kivirčijasi 60 proc. visų šeimų. 25 proc. jų teigė, kad ginčai pirmiausiai įsiplieskia netrukus po kalėdinių vaišių.

Daugeliui žmonių šventinės dienos ir taip kelia stresą, o nesaikingas maisto ir alkoholio vartojimas, pasak mokslininkų, dažnai paskatina ginčus.

ELTA