Kalėdos - dovanų metas. Tačiau Australijos gyvūnų mylėtojai įspėjami savo augintiniams neduoti šventinių delikatesų, pavyzdžiui, slyvų pudingo, šokolado, padažais pagardintos mėsos. Neduoti, nors ir kaip numylėtiniai šių gardumynų prašytų.

Australijos žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos organizacija (RSPCA) įspėja, kad šunų savininkai turėtų gerai pagalvoti prieš nusileisdami didelių nekaltų akių žvilgsniui iš po kalėdinio stalo, jei nori išvengti skubaus vizito pas veterinarą.

Trečiadienį RSPCA prezidentas Hju Virtas (Hugh Wirth) pažymėjo, kad tokie, atrodytų, nepavojingi skanėstai kaip šokoladas naminį gyvūną gali nugalabyti. "Žinodami, jog šuo neseniai suėdė daug šokolado, dauguma veterinarų bandytų išplauti skrandį", - naujienų agentūrai "Reuters" sakė veterinaras H. Virtas iš Melburno.

Riebus maistas taip pat gali sukelti gyvūnų gyvybei pavojingų skrandžio ir žarnyno problemų bei kasos uždegimą. H. Virtas pabrėžė, kad dėl riebaus maisto šuo "gali patirti kolapsą, vemti ir viduriuoti, smarkiai karščiuoti, jam gali stipriai skaudėti pilvą". Pasak H. Virto, net ypatingomis progomis gyvūnai turėtų būti maitinami tinkamu specialiu maistu, prie kurio jie yra pripratę, o ne "visu tuo egzotiniu šlamštu ir likučiais, kurių turite, nes yra Kalėdų metas".

Šunų savininkai taip pat turėtų būti akyli, mat keturkojai nekantrauja nudžiauti bet kokį be priežiūros paliktą maistą.

ELTA