Paprastai vaikai, išgyvenę tėvų skyrybas, patys iš visų jėgų stengiasi nekartoti tėvų klaidų. Patyrę skausmą, jie nori apsaugoti nuo to savo vaikus ir save. JAV mokslininkų tyrimo duomenimis, vis dėlto ir tokių žmonių šeimos išyra žymiai dažniau nei tų, kurių šeimos gyveno darniai.

     Šį fenomeną mokslininkai pavadino „skyrybų ciklu“. 10 metų buvo stebimos šeimos, kurias sukūrė tie, kurių tėvai buvo išsiskyrę. Pasirodė, kad tokie žmonės žymiai anksčiau tuokiasi, dažniau tuokiasi su tokiu žmogumi, kurio tėvai taip pat yra išsiskyrę.
      Be to, paskaičiuota, kad jų šansai apsivesti suėjus daugiau nei 20 metų, sumažėja 1/3 karto. Jei vienas iš poros sutuoktinių yra iš išsiskyrusios šeimos, skyrybų tikimybė padidėja 2 kartus, jei abu partneriai  iš tokių šeimų – 3 kartus.
 
     Ankstyva santuoka – viena iš svarbiausių tokių porų skyrybų priežasčių. Kuo vyresnio amžiaus pora – tuo mažesnė skyrybų tikimybė. Tai geras patarimas visiems.
     Kuo vaiko-paauglio gyvenimas besiskiriančioje šeimoje yra nestabilesnis, tuo daugiau nestabilumo yra ir jo suaugusiame gyvenime.
     Labai svarbu ir tai, kiek skyrybų išgyveno vaikas. Kartais ir naujai sukurtos šeimos vėl skiriasi. Vieno iš tėvų mirtis paveikia vaiką visai kitaip, nei tėvų skyrybos. Po tėvų skyrybų, vaikas jaučia kaltę arba ieško kaltų, ir tikisi, kad tėvai dar susitaikys.

Šaltinis: medlinks.ru