Populiariausios scenos žvaigždės Jurgis Didžiulis ir Erika Jenings kartu įsiliejo į Be good draugų ratą! Jie sutiko projekto medikų komandą tvirtai apsisprendę tapti potencialiais kaulų čiulpų donorais.

Kaip prisipažino Grupės Skamp vokalistė Erika Jenings, su nepagydoma kraujo liga jai teko susidurti. Jos šeimai artimas žmogus mirė būtent todėl, kad pacientės brolio atiduotų kaulų čiulpų organizmas nepriėmė, o negiminingo donoro medikai surasti nebespėjo...

"Žinau, kaip sunku rasti tinkantį donorą. Kraujo mėginio paėmimo procedūra neskausminga, paprasta ir užtrunka penkias minutes. Tokia procedūra tavęs niekaip nepaveiks, tau tikrai nieko neatsitiks. Bet tu, galbūt, išgelbėsi žmogų." - kalbėjo Erika.

Grupės Inculto lyderis Jurgis net nesuabejojo savo apsisprendimu ir visiškai ramus, kol seselė ėmė kraujo mėginį, kalbėjo: "Yra tiesos tame, kad kraujo ėmimo procedūra atrodo gąsdinanti. Bet manau, kad pagrindinė priežastis, dėl kurios žmonės vengia tokių procedūrų yra elementari tinginystė." Jo nuomone, kiekvienas pilietiškas bendruomenės narys turėtų suprasti savo vietą visuomenėje ir prisidėti bei pagelbėti kitam, jei tik yra suteikiama galimybė: "Ne dėl to, kad mane kažkas verčia, o dėl to, kad tikrai tai norėčiau padaryti, nes jaučiu žmogiškumą."

Pora kalbėdama skatino visus prisijungti prie vis didėjančio potencialių kaulų čiulpų donorų skaičiaus ir nepamiršti, jog "visi esame tarsi bendro organizmo dalis. Padėdami kitiems pasveikti ne tik slaugom sergančius, bet stiprinam bendruomeninius ryšius ir solidarumą."

Apsisprendėte tapti kaulų čiulpų donorais? Surinkite 5 savanorių komandą savo biure, registruokitės tinklapyje www.begood.lt ir išsikvieskite Be good medikų komandą. Jums bus suteikta visa informacija apie kaulų čiulpų donorystę ir galėsite pasirašyti sutikimą bei duoti kraujo mėginį tyrimams tiesiog savo darbo vietoje!

Projektą organizuoja Vilniaus universiteto Santariškių klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centras, Onkohematologinių ligonių bendrija "Kraujas" ir viešųjų ryšių agentūra "Bendravimo formos".

Šaltinis: ELTA pranešimai spaudai