Dvi Juodkrantės vaikų lopšelio-darželio darbuotojos gali netekti darbo. Jos kaltinamos girtavimu darbe ir smurtavimu.

Dvi Juodkrantės lopšelio-darželio "Vyturėlis" darbuotojos po Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės vizito šioje įstaigoje greičiausiai neteks darbo. Darželį lankančių vaikų tėvai skundžiasi, jog jų atžalos čia nuolat skriaudžiamos ir gąsdinamos, o penkiamečių grupės auklėtoja bei auklytė darbe girtauja.

Sausio mėnesį skandalas šioje švietimo įstaigoje kilo dėl to, kad abi moteris vaikų tėvai aptiko darbe neblaivias. Tąkart jos atsipirko tik tarnybinėmis nuobaudomis.

Tačiau skandalas nenurimo ir į pajūrį atvykusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė R. Šalaševičiūtė sako esanti įsitikinusi, jog tokie asmenys švietimo įstaigoje dirbti negali. Anot jos, moterys turėtų pačios susiprasti ir palikti lopšelį-darželį. Iš 12 grupėje esančių vaikų 8 jau du mėnesius nelanko šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Kontrolierės teigimu, remiantis tėvų pasakojimais, problemos darželyje kilo jau seniai, tačiau apie tai ilgai nebuvo viešai kalbama. Tuo tarpu darželio vedėja bei kiti darbuotojai linkę ginti bendradarbes ir tvirtina, jog problemų nėra.

Vaiko teisų apsaugos kontrolierės teigimu, nuobauda greičiausiai bus skirta ir lopšelio-darželio "Vyturėlis" vedėjai, nesiėmusiai reikiamų priemonių, kad incidentų būtų išvengta.

ELTA