Lietuvos pilietis Jonas Jonaitis kreipėsi į skolų išieškotojus dėl žalos už jo vardo ir pavardės naudojimą blankų pildymo pavyzdžiuose nustatymo ir išieškojimo.

J. Jonaitis planuoja gauti iki 150 tūkst. litų kompensaciją bei prašys uždrausti ateityje rašyti jo vardą ir pavardę visuose dokumentų pildymo pavyzdžiuose, teigiama skolų išieškojimo bendrovės "Žvilgsnis iš arčiau" pranešime spaudai.

"Sužinoję mano vardą ir pavardę, verslo partneriai nenori patikėti, kad į juos kreipiuosi rimtai. Pirmiausiai jie pagalvoja, jog kažkas nori iškrėsti jiems pokštą", - sakė J. Jonaitis.

Pildydamas įvairius dokumentus J. Jonaitis teigia taip pat sulaukiąs priekaištų, kad turi įrašyti savo tikrąjį vardą, o ne nurašyti nuo pavyzdinio blanko.

"Žvilgsnio iš arčiau" teigimu, piliečiui padarytą žalą dar reikės įrodyti. Teisiniams darbams bus samdoma advokatų kontora.

Per dešimt šių metų mėnesių "Žvilgsnis iš arčiau" pasiekė 2,4 mln. litų apyvartą, o per metus ketina gauti 2,85 mln. litų pajamų. Kitais metais "Žvilgsnis iš arčiau" planuoja padidinti pajamas iki 3,5 mln. litų.

BNS Kurjerio sistema