"Coca-Cola", "PepsiCo" ir kiti JAV gaiviųjų gėrimų gamintojai susitarė savanoriškai riboti savo produkcijos pardavimą mokyklose, nes sektoriui didėja spaudimas dėl vaikų nutukimo, rašo "Financial Times".

Pagal naują politiką, saldūs gazuotieji gėrimai nebus pardavinėjami pradinėse mokyklose, jų pardavimas bus ribojamas pagrindinėse ir vidurinėse mokyklose.

Šis sprendimas pažymi pramonės atstovų požiūrio pasikeitimą, nes kartais atrodydavo, kad sektoriaus bendrovės nenori pripažinti jų gėrimų keliamos grėsmės sveikatai.

"Vaikų nutukimas yra rimta JAV problema, ir kiekvienas yra atsakingas už šios problemos sprendimą, įskaitant mūsų pramonę", - teigė Amerikos gėrimų gamintojų asociacijos prezidentė Susana Nili (Susan Neely).

Susitarimas padidins spaudimą "Coke" ir jos kolegoms imtis panašių veiksmų Europoje, kur keliose šalyse jau prasidėjo kampanijos, raginančios uždrausti gazuotuosius gėrimus mokyklose.

Pristatydama naują politiką S. Nili teigė, kad gamintojai ateityje pradinėse mokyklose pardavinės tik sultis ir vandenį, dienos metu nebepardavinės cukringų gaiviųjų gėrimų pagrindinėse mokyklose ir užtikrins, kad vidurinėse mokyklose pardavimo automatuose šie gėrimai sudarytų ne daugiau kaip pusę siūlų gėrimų rūšių.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro duomenys rodo, jog saldūs gazuotieji gėrimai yra viena svarbiausių nutukimo epidemijos Šiaurės Amerikoje priežasčių, kur 16 proc. vaikų ir paauglių turi antsvorio.

ELTA