Lietuvoje startavo pirmoji akcija, kurios tikslas – rūpintis pačių mažiausių keliauninkų saugumu. Visi vaikučiai nuo gimimo iki trejų metų, važiuodami automobilyje, privalo sėdėti specialioje saugos kėdutėje, pritvirtintoje ant galinės sėdynės. Jei jūsų automobilyje nėra saugos pagalvių, ir jūsų mažylis mėgsta sėdėti ant priekinės automobilio sėdynės, tuomet specialios kėdutės reikės iki vaikui sueis 12 metų.

Nemaža dalis tėvelių vis dar numoja ranka į kėdutės reikalingumą, sakydami, kad jie mažai važinėja, arba nevažinėja vieni su vaiku, tad visada yra kam jį laikyti ant rankų. Taip pat dažnai atsitinka, kad tėveliai tiesiog patingi nusinešti kėdutę į mašiną, teisindamiesi, kad važiuoja tik iki parduotuvės. Jie nepagalvoja, kad nelaimė gali tykoti dar nepajudėjus iš kiemo: yra buvę atvejų, kai teko staigiai stabdyti, išvažiuojant iš kiemo, ir vaikai, pasodinti ant galinės sėdynės be specialios kėdutės, išsinarino petuką.

Užsienyje taikomos labai didelės baudos vežiojantiems vaikus (net iki 12 metų) be saugos kėdučių, tad vieną kartą ją sumokėję, tėveliai antrą kartą tikrai nepamiršta savo vaiko įsodinti į kėdutę.

Lietuvoje dar sklando gana paplitęs mitas, kad pirmosios automobilinės kėdutės – nešynės – netinka kūdikėliams, neva jose mažylis guli netaisyklingai, gali iškrypti stuburiukas ir pan. Tai netiesa! Nešynė yra puikiai pritaikyta kūdikiui, ir joje mažylis guli panašia poza, kokia buvo nešiojamas mamos pilvuke.

Skatindama saugias vaikų keliones, “KOTRYNA” nuo šiol perkantiems automobilinę kėdutę arba nešynę dovanoja metinį If draudimo polisą nuo nelaimingų atsitikimų! Polisas galios vaikučio kelionės automobiliu toje kėdutėje, kurią perkant buvo suteiktas draudimo sertifikatas, metu.  “Mes manome, kad tai tik paskatins saugų vaikučių vežiojimą automobilinėse kėdutėse, nes, gavę draudimo sertifikatą, tėveliai stengsis, kad jų vaikutis būtų apdraustas bet kurios kelionės metu, o kad taip būtų, vaikutis turi būti vežiojamas saugos kėdutėje” – teigia UAB “KOTRYNA” rinkodaros vadybininkė Kristina Šaveiko.

Linkime jums saugių kelionių!

Šaltinis:  Kristina Šaveiko, UAB “KOTRYNA”