Japonijos moterys yra labiau patenkintos gyvenimu nei vyrai, sendami žmonės darosi niūresni, o už pinigus, pasirodo, galima nupirkti net laimę.

Šie teiginiai yra japonų atlikto tyrimo rezultatai. Tyrimui vadovavęs Osakos universiteto profesorius Joširas Cucujis (Yoshiro Tsutsui) penktadienį teigė, kad jo vadovaujama tyrėjų komanda bandė ištirti, kas Japonijos žmones daro laimingais.

Dauguma iš apklaustųjų japonų tvirtino esą gana patenkinti savo gyvenimu. Tik 13 proc. iš 4 tūkst. 224 respondentų savo džiaugsmingumą prilygino keturiems dešimties balų skalėje.

Tyrimo duomenimis, vyrai linkę būti nelaimingesni nei moterys galbūt dėl to, kad vyrų dominuojamoje Japonijos visuomenėje jiems tenka daugiau socialinės atsakomybės.

Anot tyrimo, žmonių laimės jausmas kyla, augant jų pajamoms, tačiau, pasiekus tam tikrą pajamų lygį, gyvenimo džiaugsmo lygis kažkodėl ima kristi.

"Susidaro toks įspūdis, kad kai žmonės yra patenkinti savo pajamomis, jie pradeda rūpintis kitais dalykais", - sakė J. Cucujis.

ELTA