Vienintelė Japonijos imperatoriaus ir imperatorienės duktė, 35 metų princesė Sajako (Sayako), susižadėjo su nekilmingu vyru ir ketina susituokti kitais metais, teigė aukštas imperatoriaus rūmų dvariškis.

Princesė, kuri neoficialiai yra vadinama Nori (Nori), ištekėdama už 39 metų Jošikio Kurodos (Yoshiki Kuroda), dirbančio Miesto planavimo departamente, atsisakys visų savo karališkųjų pareigų.

Nori yra pirmoji Japonijos princesė nuo 1960 metų, ištekėsianti už nekilmingojo ir atsisakysianti savo karališkosios šeimos. Nė vienas iš jos vaikų neturės teisės paveldėti sosto.

"Labai smagu, kad jauni žmonės nusprendė visą likusį gyvenimą pragyventi kartu po beveik dvejų metų draugystės", - per spaudos konferenciją, kurioje buvo oficialiai paskelbtos sužieduotuvės, aukšto rango imperatorių rūmų dvariškis Tošijas Juasa (Toshio Yuasa) citavo imperatoriaus Akihito (Akihito) ir imperatorienės Michiko (Michiko) žodžius.

Japonijos imperatorių dinastijos atstovės ištekėdamos gauna 305 mln. jenų (2,94 mln. JAV dolerių), tačiau žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad atsižvelgiant į aplinkybes princesė Sajako gaus apie pusę tos sumos.

Susižadėjusi pora jau seniai yra draugai. Jie abu baigė tą patį privatų Gakušuino universitetą ir domisi laukine gamta.

Jauniausia iš trijų imperatorių vaikų Nori nepilną dieną dirba Ornitologijos tyrimų institute. Ji dar kol kas negalvoja, ar ir toliau ten dirbs.

ELTA