Daugiau nei trečdalis japonų šeimų atsisako sekso! Ir nemano, jog tai nenormalu. Bet ar tai iš tiesų normalu? Šalies šeimos planavimo ekspertai ir politikai sunerimo. Kodėl japonai atsisako seksualinių santykių? Gydytojai ir mokslininkai pateikia keletą priežasčių. Viena jų – gyvenimo būdas. Daugelis japonų miestiečių išeina iš namų į darbus labai ankstų rytą ir grįžta labai vėlai, išvarginti darbų ir ilgos kelionės į namus. Savaitgaliais ir laisvalaikiu jie tetrokšta atsimiegoti, arba susitikinėja su draugais, kolegomis.

Moterys taip pat labai daug dirba ir skiria per mažai laiko sau. Kai kurios poros neturi reguliarių lytinių santykių dėl vaikų, nes įprasti japonų butai yra nedideli ir juose trūksta intymios erdvės.

Anksčiau atlikti tyrimai parodė, kad japonai seksu užsiima vidutiniškai 45 kartus per metus – o tai yra 2 kartus mažiau už vidutinius planetos gyventojų rodiklius (103 kartai per metus). Gimstamumas mažėja, tačiau japonų gyvenimo trukmė – ilgėja.

Dar vienas problemos aspektas – japonai vis mažiau kalbasi apie seksą, nes gėdijasi tai daryti, ypač vyresnio amžiaus sutuoktinių poros.

Ir paskutinė priežastis, pasak ekspertų, - realaus bendravimo įgūdžių trūkumas internetinės komunikacijos eroje.

Šaltinis: Kleo.ru