Dviejų "Oskarų" laureatė Jodie Foster šiandien abejoja, ar būtų pasirinkusi aktorės profesiją, jei dar vaikystėje nebūtų įtraukta į kino verslą.

Pirmąkart nusifilmavusi vos aštuonerių, šiandien 42-erių J. Foster sako, kad aktorės profesija neatitinka jos charakterio. "Tačiau kas man iš tiesų patinka - tai kurti filmus. Aš iš tiesų myliu kiną. Jeigu galėčiau, visą dieną žiūrėčiau filmus ir apie juos kalbėčiau. Manau, į kiną esu labiau įsitraukusi kaip režisierė nei aktorė. Vaidyba yra tiesiog mano sugebėjimas. Kažkodėl manau, kad, būdama kokiu nors techniku ar kitaip įsitraukdama į kino verslą, būčiau daug laimingesnė", - netikėtai atvirai prisipažino Jodie Foster.

Nors ir retai sutinkanti vaidinti kokiame nors filme, aktorė teigia, kad jos viduje visada tūno balsas, raginantis ją nuolat skaityti scenarijus. "Visada sakau, kad turiu paskaityti šitą rankraštį, o paskui - dar kitą. Todėl man sunku susitelkti ties savo kaip režisierės karjera", - paaiškino garsenybė, neseniai ne tik perskaičiusi, bet ir nusifilmavusi įtempto siužeto juostoje "Skrydžio planas".

Laikydama save jauna ir besimokančia režisiere, J. Foster vis drąsiau bando pati kurti filmus. 1991 m. ir 1995 m. susukusi dvi juostas, šiuo metu garsenybė paskelbė, jog režisuos filmą "Sugar kings" bei "Flora plum". "Su dideliu susižavėjimu kaip režisierė mokausi naujų dalykų. Kaip aktorė norėčiau vaidinti tokiame filme, dėl kurio turėčiau išmokti dalykų, kurių niekada nesimokiau. Pavyzdžiui, mesti ietį, išmokti kalbą ar išmokti groti smuiku. Norėčiau daryti tai, ko niekada nepatyriau savo tikrame gyvenime, įgauti stiprybės ir panašių dalykų ir juos panaudoti kuriant savo veikėjo charakterį", - pasakojo "Skrydžio plano" žvaigždė.

ELTA