Mari Pas Vega (Mari Paz Vega) tapo antrąja moterimi Ispanijos istorijoje, priimta į matadorų gretas. 29 metų ekstremalei atitinkamas rangas suteiktas garsiojoje Madrido "Las Ventas" arenoje, dar vadinamoje "bulių kautynių katedra".

     Tiesa, iš Malagos kilusi M. P. Vega per savo debiutą Madride nesublizgėjo: abu jos nukauti buliai buvo pernelyg ramūs. Nepaisant to, Madrido publika, kuri laikoma pretenzingiausia pasaulyje, jos pasirodymą sutiko ovacijomis.

     M. P. Vega per savo karjerą jau yra nukovusi daug bulių. Tačiau tikruoju matadoru pripažįstamas tik tas, kas pasirodo "Las Ventas" arenoje. Tai yra tam tikras toreadoro egzaminas. Iki šiol tik vienai moteriai pavyko užkariauti šį vyrų bastioną: matadore 1998-aisiais buvo paskelbta Kristina Sančes (Christina Sanchez). Tačiau šiandien 33 metų moteris koridoje jau seniai nebedalyvauja.

     M. P. Vegos tėvas taip pat buvo toreadoras, tačiau prasimušti iki matadorų jam nepavyko. Jau nuo devynerių metų jo dukra pradėjo lankyti Malagos koridos mokyklą. Būdama 14-os, ji įveikė pirmąjį bulių. "Ji yra labai drąsi, tačiau moteriai šioje profesijoje yra sunku", - sakė jos brolis Chorchė (Jorge). Daugiausiai savo pasirodymų M. P. Vega iki šiol turėjo Meksikoje ir Venesueloje. Dabar ji tikisi triumfuoti tėvynėje.

ELTA