"King Kongo" režisierius Peteris Jacksonas už šį filmą gavo 20 milijonų dolerių honorarą. Tai yra didžiausias kada nors režisieriui sumokėtas užmokestis.

"Senovinį laivą, kuriuo juostoje "Kig Kongas" į Kaukolės salą plaukė filmavimo grupė, režisierius įsigijo Tongo saloje. 50-ties metų senumo laive buvo įkurtos kelios filmavimo aikštelės. Deja, 2005 kovą kūrybinė grupė buvo priversta palikti laivą, nes jis pradėjo leisti vandenį! Filmavimas baigtas tik atlikus remonto darbus.

"P. Jacksono "King Kongo" versijoje nemažai scenų, atkartotų iš 1933-ųjų filmo. Pavyzdžiui, filmo veikėjų nukritimas į tarpeklį, kuriame knibžda šlykščiausi gyviai ir kt.

"Filmo pradžioje galima pamatyti senos, dar 1927-aisiais pastatytos juostos "Chang: a drama of the wilderness" plakatą. Pasirodo, šią juostą prodiusavo tie patys du prodiuseriai, kažkada prisidėję prie originaliojo 1933-ųjų "King Kongo" sukūrimo.

"Epizodinį piloto, skraidančio aplink "Empire State" pastato viršūnėje esančią beždžionę, vaidmenį atliko 1976 m. versijoje nusifilmavęs aktorius Rickas Bakeris.

"Griausmingas King Kongo riaumojimas iš tiesų yra ne kas kita kaip liūto staugimas.

"207 milijonus dolerių kainavęs "King Kongas" yra vienas brangiausių visų laikų filmų, kurio biudžetas viršijo "Titaniko" ir "Žmogaus - voro 2" biudžetą.

"Režisieriui Peteriui Jacksonui priklauso ne vienas originalus daikas, naudotas 1933 m. "King Kongo" filmavime.

"Ant milžinišką beždžionę vaidinusio aktoriaus Andy'o Serkio veido buvo prijungti 132 davikliai, fiksuojantys kiekvieną jo veido išraišką. Vėliau šie duomenys buvo panaudoti atkuriant kompiuterinį King Kongo veidą.

"Ranka sukama kamera, kuria naudojosi režisierių Karlą Denhamą vaidinantis aktorius Jackas Blackas, iš tiesų yra tikra antikvarinė kamera, kokiomis buvo naudojama 1933 m.

"Naują "King Kongo" versiją Peteris Jacksonas norėjo sukurti dar 1996 m. Kadangi tais pačiais metais išėjo "Godzila", studijos "Universal" bosai atmetė projektą, tad režisierius ėmėsi kurti "Žiedų valdovo" trilogiją. Tik po stulbinančios trilogijos sėkmės P. Jacksonui buvo leista kurti naują versiją apie gorilą.


"Kurdamas "King Kongą", režisierius rašė specialiai fanams skirtą internetinį dienoraštį, kuriame aprašydavo kūrimo darbus, atsakinėjo į gerbėjų atsiųstus klausimus.

"Filmuojant Naujojoje Zelandijoje, filmavimo aikštelė buvo įkurta netoli vietinio oro uosto, tad dėl skraidančių lėktuvų aktoriai dažnai būdavo priversti nutraukti darbą.

"Peteris Jacksonas vedė derybas su originaliame filme Aną suvaidinusia aktore Fay Wray, kad ji naujoje versijoje pasakytų legendinę frazę: "Tai buvo ne lėktuvai. Tai grožis nužudė pabaisą". Tačiau 2004 m. vasarą mirus aktorei, vietoj jos šį sakinį pasakė aktoriaus Jacko Blacko herojus.
Šaltinis: ELTA pranešimai spaudai