Kad ir kokia paslaptinga būtų dviejų "Oskarų" laimėtoja Jodie Foster, žurnalistams pavyksta apie ją sužinoti kai ką pikantiško. Štai keletas įdomybių apie aktorę, neseniai nusifilmavusią įtempto siužeto filme "Skrydžio planas"!

Išsilavinimas
Jodie Foster Jeilio universitete su pagyrimu baigė literatūros studijas ir gavo bakalauro laipsnį.

Slaptas talentas
J. Foster moka groti trimitu. Aktorė prisipažino, jog kartą šio instrumento pagalba draugams ji iškrėtė pašėlusį pokštą: "Naujųjų metų vakarą paskambinau visiems savo draugams ir pažįstamiems. Žinoma, nė vieno iš jų nebuvo namie, todėl savo pasveikinimą ištrimitavau į jų telefono atsakiklius!"

Šlovė
2003 m. dalyvavo aukcione "Žvaigždžių fotografijos", kur daugiau nei 60 aparatų fotografavo aktorę iš visų pusių. Vėliau šias nuotraukas aukcione įsigijo J. Foster gerbėjai.

Mėgstamiausia scena
Tai scena su rusiška rulete iš filmo "Elnių medžiotojas". "Ji tokia provokuojanti, sudėtinga ir taip mane paveikė, kai, būdama vaikas, žiūrėjau šį filmą. Ta scena pakeitė mano požiūrį į filmus. Dviejų žmonių gyvenime yra toks siaubingas, sunkiai apibūdinamas, nepažįstamas momentas. Filmo pabaigoje jų gyvenimai pasikeičia, bet daugiau niekas, išskyrus juos pačius, nežino kodėl. Čia tai bent!"

Šeima
Turi du sūnus - 7 m. Čarlį ir 5 m. Kitą - ir tvirtina, kad jai mylimiausias yra motinos vaidmuo. Beje, vaikai privertė aktorę žiūrėti televizorių: "Nesu didelė televizijos gerbėja, tačiau turiu pripažinti, kad mėgstu "Teletabius". Tai išties giedras ir ramus serialas."

Įtaka
Vienas iš karščiausių aktorės gerbėjų tvirtino, kad gali pasikėsinti į tuometinį prezidentą Reiganą, kad galėtų padaryti savo dievaitei kuo didesnį įspūdį.

ELTA