Bendrovė "Walt Disney" pranešė pirmadienį oficialiai Honkonge atidariusi dar vieną savo teminį parką. Taip kompanija siekia į Kiniją "eksportuoti" dalį Stebuklų šalies ir užkariauti ženklią Kinijos rinkos dalį.

Atidarymo metu rūkui gaubiant naująjį parką, trupė liūto šokį atliekančių šokėjų išėjo iš Miegančiosios gražuolės pilies ir šoko, kad nuvytų blogas dvasias bei prisiviliotų sėkmę.

"Kinija mums - svarbi rinka, kurioje galėsime plėsti savo veiklą. Honkongo "Disneilendas" neabejotinai parodys, kas mes esame", - "Reuters" naujienų agentūrai sakė naujojo teminio parko šou programų vyresnysis direktorius Robertas Braunsteinas (Robert Braunstein).

Tiek "Walt Disney", tiek Kinijos vyriausybė į šį projektą deda daug vilčių. Tai tik antras "Disneilendas" Azijoje, pirmasis buvo atidarytas Japonijoje. "Walt Disney" tikisi, kad naująjį parką aplankys milijonai kinų, kurie pirks bendrovės siūlomas prekes - nuo peliuko ausyčių ir minkštų žaislų iki DVD diskų.

Prognozuojama, kad naujasis "Disneilendas" turės teigiamą įtaką ir Honkongo ekonomikai: bus sukurtos dešimtys tūkstančių darbo vietų, o per ateinančių 40 metų ketinama gauti 19 mlrd. JAV dolerių pajamų.

ELTA