Naujoji kino juosta apie su blogiu kovojantį berniuką burtininką "Haris Poteris ir ugnies taurė" ("Harry Potter and the Goblet of Fire") jau trečią savaitgalį iš eilės karaliauja labiausiai žiūrimų kino juostų JAV topuose.

Ketvirtoji "Hario Poterio" dalis per tris dienas - nuo penktadienio iki sekmadienio - uždirbo 20,4 mln. JAV dolerių. Iš viso per tris šios juostos demonstravimo savaites buvo surinkta beveik 230 mln. JAV dolerių.

Visame pasaulyje "Haris Poteris ir ugnies taurė" uždirbo 560 mln. JAV dolerių. Filmo pastatymas kainavo 150 mln. JAV dolerių.

Antrą vieta tarp labiausiai žiūrimų filmų JAV užėmė mokslinės fantastikos juosta "Aeon Flaks" ("Aeon Flux") su Šarliz Teron (Charlize Theron). Filmas per tris dienas uždirbo 13,1 mln. JAV dolerių.

Biografinė juosta apie legendinį kantri muzikantą Džonį Kešą (Johnny Cash) "Vaikščiojimas linija" ("Walk the Line") surinko 10 mln. JAV dolerių ir atsidūrė trečioje pozicijoje.

Ketvirtoje vietoje su 8,4 mln. JAV dolerių atsidūrė šeimyninė komedija "Mano, tavo ir mūsų" (Yours, Mine and Ours"), kurioje vaidina Denis Kveidas (Dennis Quaid) ir Renė Ruso (Rene Russo).

Dešimtuką užbaiga penktoje vietoje esanti juosta "Tik draugai" ("Just Friends"), "Puikybė ir prietarai" ("Pride and Prejudice"), "Nuoma" ("Rent"), "Viščiukas Cypsius" ("Chicken Little"), "Nevaldomas traukinys ("Derailed") ir "Sumaištis" ("In the Mix").

ELTA