Per pirmąsias 24 valandas JAV ir Didžiojoje Britanijoje buvo parduota daugiau nei 8,9 mln. šeštosios "Hario Poterio" knygos egzempliorių, ir ji tapo greičiausiai parduodama knyga pasaulio istorijoje, pranešė leidėjai.

     Didžiosios Britanijos "Bloomsbury" pirmadienį paskelbė, kad per 24 valandas parduota per 2 milijonus egzempliorių nuo knygos pasirodymo, šeštadienį iškart po vidurnakčio, kaip ir buvo tikėtasi. Sekmadienį per tą patį laikotarpį buvo parduota 6,9 mln. egzempliorių.

     "Haris Poteris ir Negrynakraujis Princas" ("Harry Potter and the Half-Blood Prince") įžiebė kainų karus Didžiojoje Britanijoje ir JAV, nes didesnieji mažmenininkai sumažino kainas per 50 procentų, siekdami privilioti pirkėjus į parduotuves ir tikėdamiesi, kad jie įsigis ir kitų prekių.

     "Asda", antra pagal dydį Didžiosios Britanijos supermarketų grupė ir dalis "Wal-Mart" imperijos, teigė pardavusi beveik 300 tūkst. egzempliorių per savaitgalį, trečdaliu daugiau nei penktosios serijos knygos "Haris Poteris ir Fenikso brolija" ("Harry Potter and the Order of the Phoenix").

     Elektroninės prekybos milžinė "Amazon.com" gavo per 1,5 mln. išankstinių knygos užsakymų iš viso pasaulio, o knygynų tinklas "Barnes & Noble" teigė pardavęs rekordinį egzempliorių skaičių - 1,3 mln. knygų per pirmąsias 48 knygos pasirodymo valandas.

     Kaip teigė "Bloomsbury" leidykla, šeštosios "Hario Poterio" knygos pardavimai buvo 13 proc. didesni nei ankstesnės knygos pardavimai pirmosiomis dienomis.

     "Bloomsbury" kovą padidino savo 2005 metų ikimokestinio pelno prognozes iki mažiausiai 20 mln. svarų sterlingų (34,95 mln. JAV dolerių) dėl gausesnių, nei tikėtasi, išankstinių šeštosios knygos užsakymų.

ELTA