Po ilgus dešimtmečius trukusių patyčių ir dešimčių pavogtų iškabų Kekšių gatvės (Hooker Lane) gyventojai Grinviče (JAV Konektikuto valstija) pareikalavo pagaliau suteikti jų gatvei rimtą pavadinimą. Pasak dienraščio "New York Times", miesto valdžia dabar spręs, ar Kekšių gatvę pervadinti Akmenskaldžių gatve (Stonebrook Lane).

Skubiai duoti gatvei naują pavadinimą pareikalavo devynių namų savininkai iš dešimties. Jie neslėpė, kad atstumiantis pavadinimas nuolat kelia jiems galvos skausmą. Telefonu užsakant kokias nors paslaugas ir paminėjus gatvės pavadinimą, kitame laido gale visada pasigirsdavo krizenimas, laikraščiui pasakojo viena gyventoja. Be to, nuolat buvo vagiamos gatvės iškabos.

Gyventojams sopėjo širdį ir dėl to, kad jų vaikai mokykloje buvo nuolat erzinami. Dėl keisto gatvės pavadinimo smuko ir čia esančio nekilnojamojo turto kainos.

Anot "Greenwich Time", Hooker Lane pavadinimas sietinas su dvasininku Tomu Hukeriu (Thomas Hooker). Prostitutės žodžiu, "hooker" jos buvo pradėtos vadinti Amerikos pilietinio karo laikais. Tada generolas Džozefas Hukeris (Joseph Hooker) ragino laisvo elgesio moteris lydėti jo dalinius.

ELTA