Britų ekspertai kovoja, kad būtų imamasi teisminių sankcijų prieš tokius tėvus, kurių vaikai kenčia nuo aukščiausio nutukimo laipsnio. Pasak jų, čia daugeliu atvejų galima kalbėti apie vaiko teisių pažeidimus. Britanijos medikų asociacija ketina svarstyti šį klausimą birželio mėnesio pabaigoje. Vienas šios diskusijos iniciatorių mano, kad visuomenė, gydytojai ir teismai yra pernelyg atlaidūs piliečiams, kurie nuolat, sistemingai permaitina savo vaikus. Reakcija į tokį neatsakingą elgesį turi būti ne mažiau griežta, kaip tais atvejais, kai vaikai marinami badu.


Kai kuriais atvejais nuolatinis nutukusių vaikų permaitinimas kelia grėsmę jų gyvybei. Dėl milžiniško antsvorio dar pradinėse klasėse vaikai tampa nebepajėgūs savarankiškai judėti. O mergaitės dėl riebalinio sluoksnio pertekliaus pradeda lytiškai bręsti žymiai anksčiau – jau 10 metų.

Pasak gydytojų, daugelis tėvų nesuvokia šios problemos esmės. O kiek yra tokių atvejų, kai nuo nutukimo gydomam vaikui tėvai ligoninėn slapčia nešdavo didžiausias šokolado plytas...


Šaltinis: Medportal.ru