JAV gydytojams pavyko išgelbėti naujagimės mergaitės gyvybę, kuri pasaulį išvydo 22 nėštumo savaitę sverdama vos 284 gramus. Amillia Taylor (Emilija Teilor) gimė spalio 24 d., tačiau iš ligoninės išrašyta tik po 4 mėnesių intensyvios terapijos. Šiuo metu medikai jau nesibaimina dėl mergytės gyvybės.

Jiems teko atlikti Cezario pjūvį, kai nepavyko sustabdyti priešlaikinio gimdymo. Naujagimė keletą kartų įkvėpė ir net pabandė riktelt. Ji gimė 24,1 cm ūgio – vos didesnė už įprastą rašiklį (žr. nuotrauką aukščiau), o svėrė 284 gramus.

JAV pediatrų asociacija yra pripažinusi, kad mažiau nei 400 gramų sveriantys naujagimiai išgyvena itin retai. Kadangi Emilija buvo pradėta dirbtinio apvaisinimo būdu, gydytojai tiksliai žinojo vaisiaus dydį – 21 savaitė ir 6 dienos. Remiantis neišnešiotų naujagimių statistika, tai yra pats mažiausias užfiksuotas terminas, kai gimęs neišnešiotukas išgyveno.  Patys gydytojai pripažino, jog vilčių išgelbėti mergaitę turėjo nedaug.

Po 4 mėnesių intensyvios terapijos, Emilija sveria 1,8 kg. Ji iki šiol sunkiai kvėpuoja savarankiškai, todėl dar reikia papildomo deguonies, tačiau ji jau pakankamai stipri, kad tęstų gydymą namuose. 

Šaltinis: World's Youngest "Miracle Baby" Beats the Odds -  Baptist Health South Florida.