Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis neviršijo šiam metų laikui būdingo lygio. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose užregistruoti 26 gripo atvejai.

Užkrečiamųjų ligų kontrolės ir profilaktikos centro duomenimis, sergančių minėtomis ligomis nežymiai padaugėjo Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio miestuose. Vilniuje ir Kaune ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų netgi sumažėjo.

Kaip ir lapkričio viduryje, didžiausias sergamumas peršalimo ligomis užfiksuotas Šiauliuose. 10 tūkstančių šiauliečių teko 95,5 gripo ir ūmių kvėpavimo takų infekcijų atvejai.

Europos gripo priežiūros sistemos duomenimis, 47-ąją metų savaitę Europos šalyse buvo palyginti nedaug susirgusių gripu.

Laboratoriškai patvirtinti gripo atvejai nustatyti Latvijoje, Vokietijoje, Vengrijoje Portugalijoje ir Ispanijoje. Sergamumo padidėjimas gripu ir ūmiomis kvėpavimo takų infekcijomis užregistruotas Čekijos Respublikoje, Prancūzijoje, Slovakijoje, Lenkijoje bei Vidurio Anglijos regione, tačiau rodiklis taip pat neviršijo šiam laikotarpiui įprasto lygio.

Iš visų šį sezoną laboratoriškai patvirtintų gripo atvejų 61 procentas buvo A tipo gripo virusas, 31 procentas - B tipo virusas.

ELTA