Jei jūsų laukia iškilmės, šaunus vakarėlis, o visi išeiginiai drabužiai per siūles braška – pasisemkite kantrybės ir 7 dienas laikykitės grikių dietos. Per šį laiką ne tik atsikratysite keleto kilogramų, bet ir išvarysite šlakus. Per visą savaitę jums grikių košę teks valgyti 3 kartus per dieną: per pusryčius, pietus ir vakarienę.

Galite nesijaudinti dėl to, kad organizmui trūks baltymų, angliavandenių, vitaminų ar mikroelementų, todėl kad grikių košėje jų yra pakankamai.
Vakarais jūs turite pasiruošti strategines maisto atsargas būsimai dienai: išvirkite 2 stiklines grikių kruopų 4 stiklinėse vandens. Be druskos ir cukraus! Kai išverda, iškart padalinkite košę į tris lygias porcijas.

Ryte, kai tik nubusite, išgerkite karšto virinto vandens stiklinę. Vanduo turi būti karštas tiek, kad galėtumėte gerti gurkšniais ir nenusideginti. Po pusvalandžio, suvalgykite pusryčiams pirmąją porciją grikių košės (pašildykite vandens puode). Jei labai norisi, galima užsigerti nesaldžia arbata arba daržovių sultimis.

Analogiško režimo laikomasi ir per pietus bei vakarienę. Tarp pagrindinių valgymų galima gerti virinto vandens arba arbatos be cukraus (bet ne daugiau kaip 2 l per parą). Besilaikantis šios dietos žmogus alkio jausmo nejaučia, nes grikių košė labai soti.

Šios dietos laikytis nėra sunku net ir tiems žmonėms, kuriems labai sudėtinga apriboti mitybą. O kad po šios savaitės vėl nepriaugtumėte tų pačių atsikratytų kilogramų, reikėtų ir toliau valgyti mažiau saldinto ir sūdyto maisto. O grikių košę valgyti per pusryčius. Pakartoti 7 dienų grikių dietą galima tik po mėnesio.

Šaltinis: MIGnews.com