Valstybės dėmesio šeimai pasigendantys tėvai įsteigė Nacionalinę šeimų ir tėvų asociaciją, jungiančią 46 nevyriausybines organizacijas.

"Svarbius sprendimus priimantys politikai, valstybinės institucijos dažnai ignoruoja šeimų interesus, todėl asociacijos tikslas bus juos ginti", - Eltai sakė Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro direktorius Algirdas Petronis.

Psichologas apgailestavo, kad Lietuvoje dėmesio stokoja ne tik vaikai, bet ir būsimus mokesčių mokėtojus auginančios mamos. "Tikriausiai mažai abejojančių, kaip svarbu mamai vienus ar kelerius metus auginti mažylį, tačiau valstybės pastangų padėti jai grįžti į darbo rinką - nematome", - apgailestavo A. Petronis.

Pasak psichologo, į asociaciją susibūrusiems tėvams vienodai svarbūs ir per sunkių mokinukų kuprinių, vaikų užimtumo, ugdymo kokybės klausimai, ir politinių sprendimų reikalaujančios problemos - pavyzdžiui, nepilnamečių apsauga nuo seksualinio išnaudojimo.

Kaune vykusioje Lietuvos tėvų ir šeimų asociacijos steigiamojoje konferencijoje įkurta iniciatyvinė grupė regionuose burs aktyvius tėvus.

ELTA