{mosimage}Visai įmanoma, kad netolimoje ateityje mėsa bus auginama laboratorijose. Mokslininkai tikina, kad kultivuota kiauliena, jautiena ir vištiena yra geresnė, nei mėsa, gauta tradiciniu būdu.

Džeksonas Mateni ir jo kolegos iš Merilendo universiteto (JAV)  pasiūlė 2 naujus laboratorinius „dirbtinės“ mėsos gamybos būdus. 

Eksperimentatoriai mano, jog tokia mėsa turi daugybę privalumų lyginant su natūralia mėsa. Nes galima kontroliuoti jos sudėtį - vertingų medžiagų kiekį joje.

Mėsa yra turtinga riebiosiomis rūgštimis omega-6, kurios yra naudingos, kai jų kiekis yra ribotas. „Laboratoriniame“ produkte yra  galimybė  pakeisti jas riebiosiomis rūgštimis omega-3, kurių dar yra riešutuose, žuvų taukuose ir jos nekenkia sveikatai.

Šaltinis: utro.ru