"Sočiai atrodantis" Prancūzijos aktorius Gerardas Depardieu išleido savo receptų knygą. Anglų kalba išleistoje knygoje, pavadintoje paprastai - "Mano receptų knyga" aktorius pasakoja apie vyną, mėsą ir moteris.
"Mano akis ir visą veidą nušviečia vienodas pasitenkinimas tiek matant dailią moterį, tiek puikias mėsos išpjovas mėsinės vitrinoje", - 220-ties puslapių knygos įžangoje rašo aktorius.

Joje G.Depardieu taip pat pasakoja, kad jo šeima, nepasiturimai gyvenusi Chateauroux provincijoje, mėsą valgyti sau leisdavo tik kartą per mėnesį, ir tai dažniausiai būdavo arkliena.

Itin specifiniu Depardieu vaidmeniu išsiskiriančios kriminalinės dramos "Juvelyrų krantinė 36" aktorius, kuriam dabar priklauso asmeninis vynuogynas ir pora restoranų Paryžiuje, knygoje taip pat mini visuomet troškęs būti mėsininku.

Dauguma patiekalų, aprašytų G.Depardieu knygoje yra iš žuvies, omarų, sraigių, daržovių, ir žinoma mėsos. Tarp patiekalų yra ir pikantiškesnių receptų kaip paruošti jaučio uodegą, veršiuko galvą ar triušį sviesto ir grietinėlės padaže. Knygoje taip pat apstu nuotraukų su virtuvėje besisukinėjančiu ar produktus besirenkančiu 56-rių aktoriumi.

Pats Gerardas Depardieu receptų knygoje mini, kad jo mėgstamiausias valgis - triušiena, patiekiama su gerai atšaldytu baltu vynu iš jo paties vynuogyno.

ELTA