Pasak JAV mokslininkų, moterys, vartojančios folio rūgštį pirmojo nėštumo trimestro metu, žymiai sumažina dažnos palikuonių ydos - „kiškio lūpos“ – išsivystymo riziką (tai įgimtas lūpos nesuaugimas. Kūdikis gimsta su anatominiu lūpos vientisumo defektu. Tai yra viena dažniausių įgimtų anomalijų). "National Institute of Environmental Health Sciences” atlikti tyrimai parodė, kad 4 miligramai folio rūgšties per dieną šios patologijos riziką palikuonims sumažina 40%.

Folio rūgštis B grupės tirpstantis vandenyje vitaminas. Folio rūgšties esama visose žalialapėse daržovėse (petražolės, špinatai, salotų lapai ir kt.). Taip pat jos yra kepenyse, inkstuose, kiaušiniuose, motinos ir karvės piene, alaus mielėse.

Be to, folio rūgštį nėščiosioms rekomenduota vartoti todėl, kad ji padeda formuojantis vaisiaus nervinam vamzdeliui, kad būtų išvengta įgimtų nervų sistemos defektų.


Šaltinis: medlinks.ru