Penktadienį sostinės kino teatre "Lietuva" prasideda 2-asis Tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis.

Savaitę truksiančio festivalio programoje - aštuoni užsienio šalių filmai vaikams ir jaunimui, režisieriaus Raimondo Banionio filmų jaunimui retrospektyva ir seminaras pedagogams "Vaikų kūrybiškumo ugdymas per filmų kūrimą".

Jaunieji žiūrovai matys jų bendraamžių užsienyje dėmesį pelniusius filmus iš Latvijos, Estijos, Švedijos, Suomijos, Vokietijos, Belgijos, Olandijos ir Izraelio, sukurtus 2002-2004 metais ir skirtus įvairioms vaikų ir jaunimo amžiaus grupėms. Tai filmai apie vaikų ir paauglių gyvenimą, draugystę, svajones, pirmąją meilę, ne visada lengvus santykius su tėvais ir bendraamžiais.

Visi filmai bus verčiami į lietuvių kalbą, o bilietai į juos kainuos 4 litus.

R. Banionio filmų retrospektyva pristatys keturis šio režisieriaus filmus jaunimui, jau tapusius kino istorijos dalimi: "Mano mažytė žmona" (1984), "Neatmenu tavo veido" (1988), "Vaikai iš "Amerikos" viešbučio" (1990) ir "Džiazas" (1992).

Seminare "Vaikų kūrybiškumo ugdymas per filmų kūrimą" pedagogai teoriškai bei praktiškai susipažins su filmų kūrimo proceso organizavimo metodika. Seminaro dalyviams bus surengta Menų studijos "Terra Bella" vaikų sukurtų filmukų peržiūra ir aptarimas.

Tarptautinį vaikų ir jaunimo filmų festivalį antrą kartą rengia Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su "Lietuvos" kino teatru.

ELTA