Vilnius, vasario 27 d. (ELTA).
"Eurovizijos" konkurso nacionalinio atrankos turo organizatoriai pripažįsta, jog balsavimo metu buvo nesklandumų, tačiau nemano, kad jie galėjo paveikti balsavimo eigą.

"Eurovizijos" atrankos koordinatorius, Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas Eltai pripažino, jog šiais metais, kaip ir ankstesniais, organizatoriai gavo pranešimų apie tai, kad bandantiems balsuoti nepavyko prisiskambinti ar išsiųsti balso trumpąja žinute (SMS).
J. Vilimas teigė nesantis tikras, bet nemanantis, kad neprisiskambinusiųjų balsai galėjo paveikti balsavimo eigą.

Anot J. Vilimo, pagal gaunamus balsus greitai išaiškėjo, kad konkurso lyderiai yra Laura ir Alanas. Per 15 balsavimo minučių skirtumas tarp jų tai sumažėdavo, tai padidėdavo, tačiau nebuvo didelis.

"Balsavimo metu aš skambinau balsus priiminėjusiai telekomunikacijų bendrovei "Mediafon", klausiau, ar yra sutrikimų, mane patikino, jog jų nėra. Kaip visada, būna pranešimų apie nepraėjusius skambučius ar SMS, - mano supratimu, tai yra ne "Mediafon" ir ne Lietuvos televizijos, o telefono paslaugų teikėjų kaltė. Ryšio "strigimai", kaip suprantu, gali įvykti, kai tuo pačiu numeriu pradeda skambinti daug žmonių", - teigė J. Vilimas.

Komisija anuliavo balsus, gautus prieš renginio vedėjams paskelbiant 15 minutes trukusio balsavimo pradžią. Tokių neįskaitytų balsų, anot J. Vilimo, "galėjo būti keli tūkstančiai".

Neįskaityti žiūrovų balsai buvo gaunami viso renginio metu, labai aktyviai buvo balsuota prieš pat balsavimo pradžią parodytos konkurso dainų ištraukų popuri metu.

Lietuvos atstovą "Eurovizijos" konkurse - grupę "Laura and the Lovers" su daina "Little by Little" - šeštadienį išrinko žiūrovai, kurie už pasirinktą atlikėją balsavo skambindami telefonu arba siųsdami SMS. Iš vieno telefono buvo galima balsuoti 5 kartus.

Balsavimą stebėjusios auditorės iš bendrovės "Auditas" jį įvertino kaip "sklandų". Tris pirmas vietas surinkusios grupės kartu surinko 12287 balsus. 2004 metų konkurso finale iš viso buvo gauti 14773 žiūrovų balsai.

Interneto naujienų tinklapio "Delfi" skaitytojai, komentuodami "Eurovizijos" finalą, piktinosi negalėję prisiskambinti ar išsiųsti SMS bei siūlė organizatoriams kitais metais pailginti balsavimo laiką.

"Visą balsavimo laiką bandėm prisiskambinti, bet pavyko iš 2 telefonų tik 1 kartą! Aferos!" - "Delfi" rašo merginos, pasivadinusios "Kritikės iš Tauragės".

"Aš pats taip ir "nedasiskambinau" per visas 15 min. ir iš 10 žinučių nei viena nenuėjo", - sako skaitytojas su slapyvardžiu "Netikiu".

"15 minučių yra labai mažai, nes buvo neįmanoma prisiskambinti", - svarsto save "Aš" pavadinęs žmogus.

O "Lauros laveriu" prisistatęs "Eurovizijos" nugalėtojos gerbėjas džiaugiasi: "Prisibalsuoti nepavyko, bet gi už Laurutę ir būčiau balsavęs - sutaupiau 5 litus - einu alaus", - rašo jis.

Kai kurie internautai siūlė paduoti "Eurovizijos" atrankos turo rengėjus į teismą, skųstis europinio "Eurovizijos" konkurso atstovams.

Lietuvos televizijos tinklapio lrt.lt skaitytoja Ieva siūlė kitus internautus rašyti jai, kad jie galėtų susivieniję nuspręsti, kaip protestuoti prieš, jų nuomone, neteisingus balsavimo rezultatus.

"Nesąmonė, šitas balsavimas. Siunčiau penkias žinutes, bet jos nei viena neišsisiuntė. Iš kur tokie maži skaičiai? Net "Nacionalinėje muzikos lygoje" (LNK laida - ELTA) didesnis balsavimas būna", - piktinasi Ieva.

ELTA