Penkerius metus rašyta Jolitos Seredaitės knyga - jau atspausdinta ir tuoj pasirodys šalies knygynuose.

Realybės šou "Baras" ir "Domus galerija. Direktorius" dalyvė, dabar dirbanti "Nacionalinė muzikos lyga" ir "Myli, nemyli" televizijos laidose, knygą pradėjo rašyti vos devyniolikos.

"Prisipažinsiu, kad knygą buvau beveik pabaigusi dar prieš "Barą", žinojau, kaip ji turi baigtis, bet nebuvo įkvėpimo. Labai atitolau nuo ankstesnio savo gyvenimo, išgyvenimų bei emocijų, dėl to reikėjo gerokai susikaupti, kad pagaliau pabaigčiau knygą. Kadangi ją rašiau atkarpomis, o pradėjau prieš gerus aštuonerius metus, aiškiai joje matau savo, kaip asmens, brendimo pakopas. Dėl to romano pradžia gali pasirodyti nesudėtinga, kupina jaunatviškos energijos ir maišto, tačiau įsibėgėjęs siužetas vėliau išsivysto į pakankamai sudėtingas gyvenimo peripetijas", - sako Jolita Seredaitė.

"Auksinis berniukas" - tai knyga apie vienišos merginos meilę žmonėms, kurios prasmę ji supranta beviltiškai ieškodama dingusio žmogaus ilgoje ir sekinančioje kelionėje. Jos paieškos nusitęsia iki Los Andželo, tačiau nepaisant skausmingų praradimų, - jos atradimai lygiaverčiai stebuklui", - taip šią knygą apibūdina ją išleidusi "Alma littera" leidykla.

Pirmą sykį į rankas savo naująją knygą Jolita paėmė tik vakar ir ją apėmė išties keisti jausmai. "Kokia stora knyga..." - iš karto pagalvojau. Kol visa medžiaga buvo kompiuteryje, maniau, kad parašiau ploną knygelę. O ji atrodo visiškai rimtai, iš viso 302 puslapių", - šypsojosi naujai iškepta rašytoja. Mergina sako, kad tai nėra pirmoji jos knyga. "Ji tik pirmoji atspausdinta. Aš rašau nuolat ir tikiuosi išleisti kitus savo kūrinius".

Jolita gimė 1978 m. Raseiniuose, vėliau persikėlė Vilnių. Ji pati sako turėjusi daugybę kūrybinių talentų, kurių taip ir nesugebėjusi panaudoti - piešė, šoko, vaidino, rašė nuo vienuolikos metų - tačiau nežinodama, ką sugeba daryti geriau, viską metė ir įniko į tiksliuosius mokslus.

"Myli, nemyli" ir "NML" laidų kūrėja baigė VU Ekonomikos fakultetą, penkerius metus dirbo marketingo bei reklamos srityje. Daug keliavo po Europą. Vėliau persikėlė gyventi į JAV. Gyveno Los Andžele, Niujorke, Masačiusetse, Pietų Karolinoje. Tačiau apsisprendė grįžti į Lietuvą ir čia sudalyvavo dviejuose TV realybės šou - "Baras" bei "Domus galerija. Direktorius".

Šaltinis: ELTA pranešimai spaudai