Džulija Roberts (Julia Roberts) Holivudą iškeitė į motinystę ir šiais metais nevaidino jokiame filme, tačiau vis tiek išlieka brangiausiai apmokama aktore, už vaidmenį filme gaunanti 20 mln. JAV dolerių, teigiama metiniame pranešime.

Pramogų laikraštis "The Hollywood Reporter" trečiadienį publikavo metinę ataskaitą apie didžiausius honorarus gaunančias aktores. Antroji sąraše yra Nikolė Kidman (Nicole Kidman). Laikraščio teigimu, pastaroji aktorė už vaidmenį filme gauna apie 16-17 mln. dolerių.

Trečią ir ketvirtą vietas dalijasi Rys Vaiterspun (Reese Witherspoon), vaidinusi į "Oskaro" apdovanojimą pretenduojančiame filme "Vaikščiojimas linija" ("Walk the Line"), bei Driu Berimor (Drew Barrymore). Abi aktorės už vaidmenį gauna 15 mln. dolerių.

Visų žinoma iš plačios šypsenos Dž. Roberts laimėjo "Oskaro" statulėlę už pagrindinį vaidmenį 2000 metų filme "Erina Brokovič" ("Erin Brockovich").

Šis vaidmuo ir pasirodymas tokiuose filmuose kaip "Oušeno vienuoliktukas" ("Ocean's Eleven"), kuris į kino teatrus pritraukė daugybę žiūrovų, leido aktorei pradėti rinktis vaidmenis, už kuriuos moka 20 ir daugiau mln. dolerių. Ji pasiekė tokių aukštumų, kurių pavyksta pasiekti ypač populiariems aktoriams, tokiems kaip Tomas Kruzas (Tom Cruise).

38 metų Dž. Roberts 2004-2005 metais padarė pertrauką savo karjeroje. Pernai lapkritį ji pagimdė dvynukus Fineusą (Phinnaeus) ir Heizel (Hazel). Aktorė yra ištekėjusi už operatoriaus Denio Moderio (Danny Moder).

Geriausiai apmokamų aktorių sąraše penktą, šeštą ir septintą vietas dalijasi trys aktorės - Renė Zelvėger (Renee Zellweger), Andželina Žoli (Angelina Jolie) ir Kameron Diaz (Cameron Diaz), už vaidmenį filme gaunančios nuo 10 iki 15 mln. dolerių.

Džudi Foster (Jodie Foster), vaidinusi neseniai pasirodžiusiame trileryje "Skrydžio planas" ("Flight Plan"), pirmą kartą po 2002 metų sugrįžo į šį sąrašą. Ji užima aštuntą poziciją, už vaidmenį kino juostoje gaudama nuo 10 iki 12 mln. dolerių.

Pirmą kartą sąraše debiutavo Šarliz Teron (Charlize Theron). Jai už vaidmenį yra siūloma 10 mln. dolerių ir ji užėmė devintą vietą tarp brangiausiai apmokamų aktorių. Dešimtoji vieta atiteko aktorei Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), kuriai už vaidmenį kino juostoje mokama 9 mln. dolerių.

ELTA