Egiptietė, gimusi su dviem galvomis, sekmadienį jautėsi gerai po didelės 13 valandų trukusios operacijos - jai pašalinta viena galva.

Benos vaikų ligoninės skyriaus vedėjas Nasifas Hifnavis (Nasif Hifnawy) sakė Reuters korespondentui, kad 10 mėnesių Manar Maged (Manar Maged) judina abi rankas, abi kojas, nėra jokių paralyžiaus ženklų.

"Manar kvėpuoja normaliai, širdies pulsas, kraujospūdis normalūs", - tvirtino jis. Mergaitė lieka intensyvios terapijos skyriuje. Pasak gydytojų, mažiausiai savaitę jai teks gulėti šioje ligoninėje, esančioje už 40 km į šiaurę nuo Kairo.

Gimusios Manar būklė vadinama craniopagus parasiticus - kai iš vieno embriono pradeda vystytis dvyniai, bet vieno jų vystymasis tam tikru laiku sustoja. Kitas dvynys gimdoje toliau vystosi normaliai.

Manar sesuo liko neišsivysčiusi, ji turėjo tik galvą, o kūno visai nebuvo. Galva šypsojosi, akys mirkčiojo, bet negalėjo gyventi be sesers. Teko ją atjungti, sunkiausia buvo nepažeisti Manar smegenų, kurios iš dalies buvo suaugusios su kitos dvynės smegenimis.

Manar laimei, jos smegenys liko sveikos. Panašiu atveju Dominikoje, kur buvo gimusi dvigalvė mergaitė, atskirti galvų nepavyko, mergaitė mirė.

Manar šeštadienį operavo 13 chirurgų, keliais etapais pavyko atkirsti kraujo tiekimą į antrąją galvą, taip pat išvengta padidėjusio kraujoplūdžio į Manar širdį. Mat jei taip būtų atsitikę, širdis nebūtų atlaikiusi.

ELTA