Švenčių proga gavote gražią, tačiau, tiesą sakant, nelabai jums reikalingą dovanėlę? Ką daryti? Vienas iš variantų – padovanoti ją kam nors kitam. Pasirodo, taip daro dauguma žmonių! Dauguma (63%) neseniai atlikto tyrimo dalyvių prisipažino, kad nemano, jog tai yra blogai, nes daiktą gauna žmogus, kuriam jo reikia labiau. 10% respondentų atvirauja, kad šiemet perdovanos kitiems praėjusiais metais gautas nereikalingas dovanas.


Beje, atsikratyti nenaudingų dovanų jas perdovanojant kitiems, labiau linkę moterys, nei vyrai. Be to, jaunimui gautų dovanų perdovanojimas yra priimtinesnis, nei pagyvenusio amžiaus žmonėms.

Apklausoje dalyvavo 12,8 tūkstančio žmonių (JAV). Dauguma jų teigia, kad dažnai perdovanoja kitiems net ir tokią populiarią dovaną, kaip „dovanų čekis“ apsipirkti vienoje ar kitoje parduotuvėje.

Vienos labiausiai paplitusių dovanų – suvenyrai (piniginės, rašikliai, knygos-kalendoriai ir pan.). 36 proc. žmonių juos dovanoja savo artimiesiems bei draugams; apie 30 proc. žmonių dovanoja saldumynus, gėrimus ir delikatesus; 29 proc. – žaislus; 23 proc. – kosmetikos ir parfumerijos prekes.

Šaltinis: Kleo.ru